Élet-Stílus

Vereséggel zárt a Fradi

A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett Honvédtól a labdarúgó Soproni Liga 30., utolsó fordulójában.

Lipcsei Péter vereséggel fejezte be a pályafutását, miután szombaton a Ferencváros 1-0-ra kikapott a Budapest Honvéd otthonában. A Fradiban 648. tétmérkőzést játszó, a vonatkozó rekordot megdöntő középpályás kezdőként 73 percet játszott. Lecserélésekor a hazai szurkolók kifütyülték, a vendéghívek természetesen megtapsolták, és a nevét skandálták. Lipcsei mellett Craig Short szakvezetőnek is ez volt a búcsúmeccse.

A Honvéd egy furcsa góllal szerzett vezetést, Coira szabadrúgásból, a bal oldalról ívelt középre, és a labda érintés nélkül került a kapu bal oldalába. A 2-0-ás végeredményt Angelo Vaccaro állította be, a büntetőjét ugyan elhibázta, de a kipattanót már bevágta.

A kiesett Nyíregyháza algériai támadója, Fuad Bugerra, akárcsak szerdán a Szombathelyi Haladás ellen, Zalaegerszegen is mesterhármast ért el, csapata ezzel együtt pont nélkül távozott a zalai megyeszékhelyről. Jóllehet a Nyíregyháza a szünetben 2-0-ra vezetett, de a feljavuló ZTE-nél is akadt egy triplázó, Darko Pavicsevics, akinek a vezetésével Csank János csapata 3-2-re fordított, majd 3-3 után a győztes gólt is megszerezte.

Soproni Liga, 30. forduló:
Budapest Honvéd-Ferencváros 2-0 (0-0)
Gól: Coira (81.), Vaccaro (79.)

ZTE FC-Nyíregyháza Spartacus 4-3 (0-2)
Gól: Rudnevs (48.), Pavicsevics (54., 56., 71.), ill. Bugerra (8., 16., 62.)
Kiállítva: Bogunovics (81., ZTE)

Vasárnap:
Győri ETO-Videoton, 17:30
Kecskeméti TE-Ereco – DVSC-TEVA, 17:30
Szombathelyi Haladás-Paksi FC, 17:30
Diósgyőri VTK-MTK Budapest, 17:30
Lombard Pápa-Kaposvári Rákóczi, 17:30
Újpest FC-Vasas, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik