Természetesen nem véletlen, hogy épp az a sajt hiányzik a repertoárból, amit minden brit ismer. A L’Art du Fromage alapítója, a két eredetileg elzászi fiatal, Julien Ledogar és Jean-Charles Madenspacher azt tűzte ki célul, hogy megízlelteti-megszeretteti a többi sajtkülönlegességet is az angol ínyencekkel. Az étterem étlapján ennek megfelelően szinte csak és kizárólag sajtalapú ételek sorakoznak: fondük, raklettek, tálak, sajtos pirítósok, sőt sajtfagylaltot is talál az érdeklődő. De a L’Art du Fromage étlapjáról sem hiányozhat a libamáj, vagy a fokhagymás, petrezselymes csiga.
Gasztronómiai szakértők szerint a fiataloknak nem lesz könnyű dolguk, ha meg akarják szerettetni a sajtot, hiszen a brit étkezéseknek egyáltalán nem szerves része az étel. Ellentétben például Franciaországgal, ahol az édesség előtt fogyasztják a sajtot, vagy Svájccal, Hollandiával és Olaszországgal, ahol egyáltalán nem okoz gondot a tejtermék főételesítése.
Ajánlott linkek:
A sajtétterem honlapja (angol)