Élet-Stílus

A vágy hiányáért felelős lehet a fogamzásgátló

Nők ezreit szabadítja fel a nem kívánt terhesség feszültsége alól, ám ezzel együtt a libidó legnagyobb ellensége is a hormonális fogamzásgátlás.

A szexuális zavarokat – amilyen a vágycsökkenés – nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a hálószobában jelentkező problémák jó eséllyel az életminőségre és az érzelmi egészségre is negatívan hatnak. A két nem közül, szexuális zavarok főleg a nőknél fordulnak elő: becslések szerint öt nőből kettő szenved ezektől, a leggyakoribb panasz pedig éppen a vágy hiánya.

Egy most elkészült vizsgálat rámutatott, hogy a nőknél, akik hormonális fogamzásgátlóval védekeztek nagyobb eséllyel alakult ki valamilyen szexuális zavar, összehasonlítva például az óvszerhasználókkal. A kutatók szerint az eredményeknek a nemi élet kezdetén álló fiatal nőkre lehet óriási hatása. Mielőtt a védekezés mikéntjéről határoznak mérlegelniük kell: elfogadják-e hogy a fogamzásgátló tabletta, ami megszabadítja őket a nem kívánt terhesség miatti aggodalomtól, jelentős, a nemi életet is befolyásoló mellékhatásokat okoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik