Élet-Stílus

Igazolványt szeretnének az olasz pizzasütők

Saját kamarát és igazolványt szorgalmaznak maguknak az olasz pizzasütők. Ha a törvényjavaslatot megszavazzák, a pizzásoknak elméletből és gyakorlatból is vizsgázni kell.

Törvénnyel szabályoztatnák mesterségüket az itáliai pizzasütők. Nagy álmuk úgy tűnik végre teljesült: az erre vonatkozó törvényjavaslat végre a római szenátus ipari bizottsága elé került, a 2013-as ciklus végére pedig törvény lehet belőle. Minderre azért van szükség, mert a pizzasütők szerint a globalizáció fenyegeti mesterségüket. El szeretnék fogadtatni, hogy mesterségük művészet, ezért szakmai tudás kell hozzá. A pizzériák szövetségét vezető Fabrizio Torreggiani elmondta, hogy ahhoz, hogy valakiből jó pizzasütő lehessen fizikai és lelki adottságra is szükség van.

Ha a törvénytervezetet elfogadják, akkor onnantól kezdve a pizzasütőknek kurzusokon illetve vizsgákon kell résztvenniük, csak így kaphatják meg az európai igazolványt. A tanfolyam a tervek szerint összesen 120 órából állna: 60 óra gyakorlat, 20 óra idegen nyelv, 20 óra táplálkozás-tudomány, 20 óra higiénia, melyet elméleti és gyakorlati vizsga zár. Az így megszerezhető igazolvány 5 évig érvényes, ezt követően automatikusan megújítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik