Élet-Stílus

Szabad a flört a párkapcsolatban?

Boldog párkapcsolatban is előfordulhat, hogy a felek olykor meg-megnéznek valakit az ellenkező nemből. Az önkontroll azért ilyen esetekben sem árt.

Mindenkinek szüksége van visszajelzésekre a saját nemi szerepével kapcsolatban, ehhez szervesen hozzátartozik, hogy megnézünk másokat azért, hogy más észrevegyen minket. Sokan azt hiszik, hogy a párkapcsolat alapfeltétele a szemellenző, ám a legfontosabb inkább az, hogy ilyen esetekben tisztában legyünk a határokkal. Genetikai jelzőrendszerünk arra van beállítva, hogy jelezze, ha utódnemzésre alkalmas egyeddel találkozunk, ráadásul szeretjük magunkat más szemében szépnek látni.

Popper Péter szerint a párkapcsolat egyik alappillére a titokhoz való jog, ami azt jelenti, hogy minden embernek van – a közös életen kívül – egy saját élete is, amellyel nem kell elszámolni a másiknak. Ha tisztában vagyunk érzéseinkkel és a kapcsolatunk határaival, akkor ezen belül tulajdonképpen azt csinálhatunk, amit akarunk. Egy jó kapcsolatban őszintén meg lehet beszélni azt, hogy kinek mi fér bele, a flörtre pedig nem kell erkölcstelen jelenségként gondolni, hiszen abból a párkapcsolat is profitálhat: minél nagyobb az önbizalmunk, annál vonzóbbá válhatunk a párunk szemében is.

Ajánlott linkek:

Szabad flörtölni egy párkapcsolatban? (Borsa.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik