Élet-Stílus

Svájci órában él tovább az izlandi vulkán hamuja

Az elmúlt hetek főszereplőjének, az Eyjafjallajökull névre hallgató vulkán kitörésének állít emléket egy svájci óraritkaság.

A „Titanic” és a „Moon Dust” (vagyis holdpor – a holdra szállás emlékére) névre keresztelt órái után, a svájci Romain Jerome az izlandi vulkánkitörésnek is emléket állít egy különleges órával. Az időmérő szerkezet külsejét letagadhatatlanul névadója, Eyjafjallajökull ihlette: az óra számlapját a vulkáni láváról mintázták, de az igazán érdekes mégis az, hogy a vulkán hamuját is felhasználták hozzá.

Egy valódiságot igazoló bizonyítvány tanúsítja, hogy a stílusos óra, valóban az Eyjafjallajökull kitörésekor keletkezett hamuból készült. Az alkotók szerint a vulkáni pornak szimbolikus értéke van, hiszen egy olyan eseményt örökít meg, mely megkerülhetetlen mementója lesz a 21. század történelmének. Kritikusok megkérdőjelezik az óra történelmi értékét: egy erre szakosodott blog rámutat, hogy az óra dizájnja kísértetiesen hasonlít a „Holdpor” órára, ráadásul a szerző szerint a vulkáni por egyáltalán nem olyan horderejű esemény, amiről egy különleges óra formájában kéne megemlékezni.

Ajánlott linkek:

Romain Jerome weboldal
The blog is mine (kritika, angol)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik