Élet-Stílus

Túl sok étel végzi a szemétben

Annak ellenére, hogy a legtöbben egyáltalán nem szeretnek ételt kidobni, kutatások bizonyítják, hogy havonta nálunk is több ezer forintnyi étel végzi a hulladékban.

Külföldön se sokkal jobb a helyzet, egy újonnan készült brit felméréssel igazolták, hogy Európa országaiban is túl sok az az étel, amit feleslegesen, a kukának vásárolunk meg. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbben nehéz szívvel dobják ki az ételt és ha már megtették, akkor leginkább zöldségeket, gyümölcsöket, tejet dobnak ki és csak ezután húst. A konzerveket a felmérés szerint megbecsülik a fogyasztók.

Pazarlás tekintetében a városlakóknak kellene nagyon odafigyelniük: ők azok akik a leginkább hajlamosak kidobálni a felesleges ételt. A felmérés szerint a 25-35 éves korosztálynál 17,43 font, vagyis körülbelül 5000 forint végzi a szemétben minden hónap végén. A legkevésbé pazarlók az 57 év feletti korosztály képviselői, ők csupán 3,36 fontnyi élelmet engednek kárba veszni. Érdekes, hogy az ételpazarlók háromnegyede nem gondolja úgy, hogy a kidobott étel szennyezi a környezetet, míg 77%-uk viszont magasról tesz arra, hogy milyen hatást gyakorol a globális környezetre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik