Élet-Stílus

Megvakítja a nőket a féltékenység

A nők annyira elmerülnek a féltékenység szülte gondolatokban, hogy ilyenkor még azokat a dolgokat se veszik észre, amik az orruk előtt vannak. - mutat rá egy frissen végzett tanulmány.

Az már régóta ismeretes, hogy a társas kapcsolatokkal együtt járó érzelmek kihatnak a mentális és a fizikális egészségre, de most úgy tűnik az is bebizonyosodott, hogy a féltékenység konkrétan arra is kihat, amit látunk. Az Emotion című amerikai szakfolyóirat áprilisi számában jelent meg egy tanulmány egy féltékenységgel kapcsolatos kutatásról, melyben a tudósok heteroszexuális amerikai szerelmespárokat vizsgáltak.

A teszt során a páros tagjai külön számítógépeknél ültek, míg a nők a tájakat osztályozták, addig a férfiaknak először a megjelenő tájakat, majd a csinos lányok képeit kellett értékelniük. A teszt végén a kutatásban résztvevő nők arról számoltak be, hogy nagyon kellemetlenül érezték magukat, amikor kiderült, hogy párjuk szingli lányok képeit nézegeti. Minél féltékenyebb volt egy nő, annál kevésbé tudott koncentrálni a monitorján megjelenő képekre. A kapcsolat a féltékenység és az érzelmi okokból fellépő vakság között csak arra az időre jött létre, amíg a férfipartner más nők fényképeit nézegette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik