Élet-Stílus

Felfrissült az Audi TT

A ráncfelvarrás során a kocsi új motort kapott az újraszabott karosszéria mellett.

Új formai megoldásokkal újították meg az Audi TT Coupe és Roadster változatainak külső megjelenését, új technológiák alkalmazásával pedig csökkentették a sportautó fogyasztását.

Megváltozott a karosszéria és a belső tér, valamint újdonság az erősebb, hatékonyabb négyhengeres motor, amely szintén Győrött készül. Az új 2.0 literes TFSI motor 155 kW (211 LE) teljesítményre képes. Megnövelték a lökhárítókat és légbeömlőnyílásokat, hátul a fényszórókon változtattak. A TT belső terében a kormányra, a középkonzolra és az ajtóborításokra új alumíniumbetétek kerültek.

A kétliteres motor 6,1 másodperc alatt gyorsítja a Coupét kéziváltóval nulláról 100km/óra sebességre, a kocsi végsebessége 245 km/óra. A hatsebességes S-tronic és quattro állandó összkerékhajtás kombinációjával 0-ról 100-ra 5,6 másodperc alatt gyorsul az autó.

Felfrissült az Audi TT 1A megújult TT gyártásához 35 millió forint beruházást valósítottak meg Győrben. Az összeget a szükséges technikai módosításokra fordították a 240 méter hosszú gyártószalagon.
Az Audi TT modellek gyártása az Audi TT Coupéval 1998 tavaszán kezdődött Győrben, ezt követte 1999 őszén a TT Roadster. 2006 júniusa óta készül az Audi TT második generációja a vállalatnál az ingolstadti Audi gyárral együttműködve. A karosszériát Németországban gyártják és fényezik, a járművet a győri gyár 35 000 négyzetméteres üzemcsarnokában szerelik össze. Az Audi Hungariánál készülő sportkocsikat a világ több mint 40 országába szállítják.

2001 és 2003 között az Audi TT gyártósorain Audi A3 és S3 modelleket is gyártottak. 2007 novembere óta a TT gyártósorán készül az Audi A3 Cabriolet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik