Élet-Stílus

Messi igenis űrlény – videó

Lionel Messi, a Barcelona argentin labdarúgója földöntúli teljesítménnyel rukkolt elő az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.

Marco van Basten (AC Milan), Simone Inzaghi (Lazio), Dado Pršo (AS Monaco), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Andrij Sevcsenko (AC Milan), valamint Puskás Ferenc (Real Madrid) után Lionel Messi, a Barcelona 22 éves zsenije a nyolcadik olyan játékos, aki egy mérkőzésen négyszer is betalált a legrangosabb európai kupasorozatban.

A nemzetközi sportsajtó „visszafogottabb” része minden idők egyik legjobbjának nevezi az argentin klasszist, míg a „merészebbek” egyenesen a legjobbnak, mások pedig kétségbe vonják 169 centiméteres óriás emberi mivoltát. Ugyanakkor nem először merül ez fel a mostani szezonban, hogy Lionel Messi űrlény, még ő is állást foglalt a kérdésben – széles mosollyal az arcán nemrég kijelentette, ő is éppen olyan, mint a többi ember…

Az Arsenal elleni meccs után a magunk részéről élünk a gyanúperrel, hogy talán mégsem. A magánéletben lehet szerény, csendes és kedves ember, ám ahogy felmegy a pályára, azonnal átváltozik.

Más dimenzióban mozog, gondolkodik és – legutóbb az „ágyúsok” kárára – cselekszik, mint a többi játékos. „Remélem, sikerül megőrizni a jó formámat. Elégedett vagyok, és nagyon, de nagyon örülök a győzelemnek” – magyarázta a kedd esti meccs után.

Magát nem fényezte, persze nem szokása – különben is megtették ezt helyette mások.
A Camp Nouban vezetést, később kiderült, becsületgólt szerző Nicklas Bendtner, az Arsenal dán csatára „fenomenálisnak” nevezte Messit, míg csapattársa, Theo Walcott amondó: ha nem a pályán akadt volna dolga, akkor minden bizonnyal hátradől egy fotelben, s nézi, ahogy Messi teszi a dolgát. „Legfeljebb húsz-harminc évenként akad egy ilyen jó játékos” – jegyezte meg a barcelonai Xavi. A vezetőedző, Pep Guardiola szerint Messi lehet a Barcelona történetének valaha volt legnagyobb játékosa.

„Felesleges küszködni a szavakkal, őt látni kell, amúgy is leírhatatlan a teljesítménye” – dicsért a katalánok trénere, akihez barátja, az olaszok egykori világklasszisa, Roberto Baggio is csatlakozott. „Lionel Messi a komplett futballista megtestesítője. Ami nekem különösen tetszik, az az alázat, amit az egyik gyakorláson is láttam tőle. Szerénysége és tudása egyenesen példaértékű. Egyénileg kitűnő, egyszersmind briliáns csapatjátékos.”

Arsene Wenger, a londoniak menedzsere a következőket mondta a „Messi-Arsenal 4-1″ után: „Számomra Lionel Messi a magasan a világ jelenlegi legjobb futballistája. Igaz ugyan, hogy nem mindig avatkozik játékba, de amikor megteszi, akkor egyszerűen megállíthatatlan” – mondta a francia szakvezető, aki kénytelen-kelletlen elismerte, hogy a Barcelona jelenleg jobb az Arsenalnál – a két mérkőzés alapján nem is tehetett mást…

A Bajnokok Ligája mostani kiírásában nyolc gólnál tartó Lionel Messi átvette a vezetést a sorozat mesterlövészeinek listáján a portugál Cristiano Ronaldótól, a Barcelona házi BL-örökrangsorában pedig utolérte a 25 gólos brazil Rivaldót. Ráadásul az 2009-ben aranylabdás argentin zseni a szezonban összesen már 39 találatnál jár, és ezzel máris egy góllal túlszárnyalta tavalyi mesés produkcióját. S hol van még a szezon vége…?!


Emlékeztető

BL-negyeddöntő, visszavágó:


Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 4-1 (3-1)

Camp Nou. Vezette: Stark (német)

Gól: Messi (21., 37., 42., 87.), illetve Bendtner (18.)

Barcelona: Victor Valdes – Daniel Alves, Marquez, G. Milito, Abidal (Maxwell, 53.) – Xavi, Busquets, S. Keita – Pedro (Iniesta, 86.), Messi, Krkic (Yaya Touré, 57.)

Arsenal: Almunia – Sagna, Vermaelen, Silvestre (Eboué, 63.), Clichy – Denilson, Diaby – Walcott, Nasri, Rosicky (Eduardo, 73.) – Bendtner

Továbbjutott: a Barcelona, 6-3-as összesítéssel.



Lövések (kapura): 15(8), illetve 6(2)

Szögletek: 3, illetve 2

Szabálytalanságok: 16, illetve 19

Labdatartás: 61%, illetve 39%

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik