Élet-Stílus

Elfelejtettünk barátkozni?

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 04. 07. 11:28

Olyan társadalomban élünk, ahol az emberek csak magukkal törődnek, vélekedik – egy felmérés szerint – a lakosság egy része.
Korábban a témában:

Nem csoda, hogy a magyar emberek 60%-a leginkább a családjára és a rokonokra számít akkor, ha baj van. Még elkeserítőbb az a számadat, ami szerint a felnőtt lakosság 5%-ának egyáltalán nincsen közeli barátja. Többek között ez is kiderült abból a reprezentatív felmérésből, melyet a Béres Egészség Hungarikum Program végzett.

A felmérésből az derült ki, hogy a magyar családok javarészt bezárkóznak és a társadalom jelenlegi állapotát is elég ellentmondásosan ítélik meg. A megkérdezettek 5 százaléka állította, hogy szerinte a ma társadalmában mindenki csak saját magával foglalkozik, pedig ezen lehetne változtatni, hiszen legtöbbjük szerint azzal, ha valaki több időt tölt közösségben, jobban megőrizhető a jó egészségi állapot. Valóban, életminőségünket és testi-lelki egészségünket is meghatározza az, hogy vannak-e környezetünkben családtagok, barátok, akikkel bizalmi kapcsolatban állunk.

Ajánlott linkek:

Önnek sincs közeli barátja? (HáziPatika)
Az egészségmegőrző pályázatról bővebben (beh.hu)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.