Élet-Stílus

A jövőben rövid távú kapcsolataink lesznek?

Egyelőre még bizonytalan, hogy mit hoz a jövő a párkapcsolatok terén, ám a trendek abba az irányba mutatnak, hogy a kalandozásra és a kis érzelmi energiát igénylő viszonyokra lesz igény.

A körülöttünk lévő világ, a média azt sugallja, hogy a szerelem egy folytonos lángolás. Nem csoda, hogy az emberek nagy többsége, nem érti, hova tűnik az egetrengető szerelem egyik pillanatról a másikra. A legtöbben mérlegelni kényszerülnek: tovább küzdenek a másikért, vagy gondtalanul újra kezdi az egészet valaki más oldalán. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus úgy véli, sokan egyszerűen új kapcsolatba vágnak, ahelyett hogy újabb energiákat fektetnének a régi kapcsolatba és hozzáteszi, hogy ez nem csak férfisajátosság.

A kiüresedett kapcsolatok megmentése ellen szól, hogy megváltozott a válás társadalmi megítélése. Míg korábban nagyobb súlya volt egy-egy válópernek, ma már többen természetesnek vélik. A pszichológus szerint a jövő kapcsolatait – a mostani jelek szerint – a kicsi érzelmi energia, az állandó kalandozás határozza majd meg, ami hosszútávon azt eredményezheti, hogy időskorban sem az állandó társra, sokkal inkább a baráti kapcsolatokra helyeződik majd a hangsúly. Almási Kitti szerint komoly bajok forrása az „önérvényesítő generáció” megjelenése, amikor a tinik nagy része gondolkodás nélkül átgázol mások érzésein, mert maguk körül is ezt látják.

Ajánlott linkek:

A rövid távú kapcsolatoké a jövő? (NLCafé)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik