Élet-Stílus

A jövőben rövid távú kapcsolataink lesznek?

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 03. 30. 14:19

Egyelőre még bizonytalan, hogy mit hoz a jövő a párkapcsolatok terén, ám a trendek abba az irányba mutatnak, hogy a kalandozásra és a kis érzelmi energiát igénylő viszonyokra lesz igény.
Korábban a témában:

A körülöttünk lévő világ, a média azt sugallja, hogy a szerelem egy folytonos lángolás. Nem csoda, hogy az emberek nagy többsége, nem érti, hova tűnik az egetrengető szerelem egyik pillanatról a másikra. A legtöbben mérlegelni kényszerülnek: tovább küzdenek a másikért, vagy gondtalanul újra kezdi az egészet valaki más oldalán. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus úgy véli, sokan egyszerűen új kapcsolatba vágnak, ahelyett hogy újabb energiákat fektetnének a régi kapcsolatba és hozzáteszi, hogy ez nem csak férfisajátosság.

A kiüresedett kapcsolatok megmentése ellen szól, hogy megváltozott a válás társadalmi megítélése. Míg korábban nagyobb súlya volt egy-egy válópernek, ma már többen természetesnek vélik. A pszichológus szerint a jövő kapcsolatait – a mostani jelek szerint – a kicsi érzelmi energia, az állandó kalandozás határozza majd meg, ami hosszútávon azt eredményezheti, hogy időskorban sem az állandó társra, sokkal inkább a baráti kapcsolatokra helyeződik majd a hangsúly. Almási Kitti szerint komoly bajok forrása az „önérvényesítő generáció” megjelenése, amikor a tinik nagy része gondolkodás nélkül átgázol mások érzésein, mert maguk körül is ezt látják.

Ajánlott linkek:

A rövid távú kapcsolatoké a jövő? (NLCafé)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2018. február 27.
Simonka György, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyûlési képviselõje beszédet mond a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fõvárosi székházában 2018. február 27-én. A kanadai hátterû Linamar 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen összesen kétszáz új munkahelyet teremt, ebbõl 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.