Élet-Stílus

Méltatja Budapestet a 2010-es Michelin-kalauz

A Budapesten lezajló gyors gasztronómiai fejlődést méltatja a Michelin-kalauz. A neves kötetben húsz ország 44 városát veszik górcső alá.

Az első Michelin-csillagot Magyarországon a Costas étterem kapta, de további négy hazai vendéglátóhelyet is díjaztak, méghozzá Bib Gourmand elismeréssel, ami a Michelin-csillag előtti legmagasabb szint. A Michelin-kalauz, az azonos nevű francia gumigyártó cég megbízásából jelenik meg minden évben és az éttermeket elsősorban ár-érték szerint rangsorolja.

Az étteremben elsősorban azt nézik, ami a tányérra kerül, nagyon fontos, hogy kiváló minőségű ételeket tálaljanak, amik természetesen kiváló minőségű alapanyagokból készülnek. Idén, 2010-ben csupán egyetlen étterem kapott újonnan három Michelin-csillagot, méghozzá a londoni Dorchester Szállodában működő, melyben Alain Ducasse sztárszakács tevékenykedik. A sokat jelentő csillagocskákat névtelen ellenőrök osztják ki, akik a fogások mellett az éttermek minden apró négyzetméterét és kiegészítőjét alaposan megvizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik