Élet-Stílus

Osztályozzák az éttermeket New Yorkban

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 03. 17. 12:47

A-táblával büszkélkedhet idén nyáron az a New York-i étterem, ami tisztaságát tekintve elnyeri a kritikusok tetszését.
Korábban a témában:

Új értékelő rendszert vezetnek be a New York-ban, amivel a szakemberek a helyi éttermeket osztályozzák majd .A város vezetősége szerint erre azért van szükség, hogy így ösztönözzék az éttermeket egészségesebb és higiénikusabb környezetet megteremtésére. A hatóságok azért aggódnak, mert romlott és piszkos étel miatt, évente 10.000 amerikai kerül kórházba. A tervek szerint az új intézkedéssel ezt a számot csökkentik majd.

Az, hogy egy étterem mennyire tiszta és rendezett, hamarosan már a kirakatban is látható lesz, erre a célra az érintettek „A”, „B” és „C” felirattal táblákat készítenek, amelyek egyértelműen és világosan hozzák a vendégek tudomására, milyen színvonalú étterembe készülnek belépni. Azt az éttermet, ami a vizsgálaton megbukik és rossz értékelést kap, a hatóságok kötelezik arra, hogy ezt a következi vizsgálatig, a tábla kifüggesztésével tegye mindenki számára egyértelművé.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Marjai János / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.