Élet-Stílus

Torres és Aquilani nagy napja – videó

A Wigan Athletic és a Lille elleni kiábrándító vereségek után a Liverpool az angol bajnoki sereghajtó Portsmouth ellen javított. Alberto Aquilani első bajnoki gólját szerezte vörös mezben.

Az angol sajtó által sokat kritizált Rafael Benitez feladta elveit: Lucas és Kuyt is kimaradt, míg a középpályán a támadóbb felfogású Aquilani, Babel és Maxi Rodriguez csatlakozott Gerrardhoz.

Offenzívabb kezdőcsapata ellenére a végig jobb hazaiak első helyzetére bő negyedórát kellett várni, ekkor Aquilani kapáslövése kerülte el a vendégek kapuját.

A 26. percben viszont már vezettek a vörösök. A sérült Jamest helyettesítő Ashdown hibájából Gerrard szerzett labdát, Rodriguez szemfülesen észrevette, hogy Torres jobb helyzetben van, s igaza lett – a spanyol közelről nem hibázott. Két perccel később a zilált anyagi helyzetű Pompey számára még rosszabbul alakultak a dolgok, hisz Torres helyzete nyomán Babel növelte a különbséget.

Az ellenállhatatlanul futballozó spanyol alig négy perccel később Gerrardnak szánt labdájára Aquilani érkezett, s az olasz megszerezte első angol bajnoki találatát. A mérkőzés eldőlt. A hazai együttes támadásban maradt, ám Torres kapufája és Gerrard közeli lövése ellenére nem változott az eredmény.

A második félidő derekán Benítez Johnsont és Gerrardot is lecserélte, a Liverpool ugyanakkor folytatta kombinatív játékát, s a támadókedv újabb góllal kamatozott. Ezúttal Aquilani volt a feladó, míg a Rochát becsapó Torres a kivitelező. Az utolsó percekben Piquionne lapos beadása után Belhadzs megszerezte a vendégek szépítő találatát.

A Liverpool jól kezdte idei tavaszának legkeményebb hét napját. Gerrardék csütörtökön az Európa Liga nyolcaddöntőjében a Lille ellen 0-1-ről próbálnak majd fordítani az Anfielden, míg vasárnap az Old Traffordon a bajnok Manchester Uniteddel csapnak össze.

Liverpool-Portsmouth – összefoglaló:

premier league, 30. forduló

Liverpool-Portsmouth 4-1 (3-0)
Anfield Stadium, 40 316 néző. Vezette: Stuart Attwell
Gól: Torres (26., 77.), Babel (28.), Aquilani (32.), illetve Belhadzs (89.)
Liverpool: Reina – G. Johnson (Kelly, 70.), Carragher, Agger, Insua – Aquilani, Mascherano – Maxi Rodriguez, Gerrard (Benajun, 74.), Babel – Fernando Torres (Ngog, 80.)
Portsmouth: Ashdown – Finnan, M. Wilson, Ricardo Rocha, Hreidarsson (Owusu-Abeyie, 76.) – M. Brown, Diop (Mokoena, 64.), O’Hara (Webber, 84.) – Dindane, Piquionne, Belhadzs

Az élcsoport:
1. Manchester United 66 pont, 2. Chelsea 64 (69-27, 29 mérkőzés), 3. Arsenal 64 (71-33), 4. Tottenham 52 (29), 5. Liverpool 51, 6. Manchester City 50 (28),…20. Portsmouth 19 (29)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik