Élet-Stílus

Könyvtárosok írták a lányszereplős Harry Pottert

Anne Plichote és Cendrine Wolf évek óta járják a könyvkereskedéseket, hogy végre el tudják adni a regényüket, melynek főszereplője egy lány „Harry Potter”.

A két hölgy foglalkozását tekintve könyvtáros és igen figyelemreméltó a teljesítményük, hiszen a regény első három kötetének saját kiadását, eddig már 14.000 példányban értékesítették. Az áttörés pedig még csak most jön, hiszen a jogokat egy párizsi kiadó vásárolta meg és március 15-én jelentetik meg újra az első kötetet.

A két szerzőnőnek hatalmas a rajongótábora, az interneten rajongói klubok és fórumok szerveződnek a természetfölötti képességekkel megáldott Olsa Pollock köré. Ám sokszor csalódniuk kell a fiataloknak, ugyanis a szerzők sok esetben nem vehetnek részt a nagyobb eseményeken – anyagi gondok miatt – és a könyveket sem találják meg a nagyobb könyvesboltok polcain. Ennek vet most véget a francia, XO kiadó, ami nagy hasznot remél a fiatalok Pollock-mániájában és felvásárolta a jogokat a két könyvtárostól. A terv szerint a hatkötetes sorozat második része májusban jelenik majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik