Élet-Stílus

Zombik és vámpírok vegyülnek a klasszikusokkal

Elképzelhető Lincoln, ahogy egy vámpír merénylővel küzd meg? Vagy az, ha a romantikus szerelemről szóló Austen regénybe agyvelőt falatozó zombik pottyannak? Igen.

Az elmúlt években a foszló élőhalottak és a vudus zombik annyira trendik lettek, hogy már egy lépést se tenni anélkül, hogy ne botoljunk egyikbe, vagy másikba. Egy filmplakáton. Olykor pedig egy könyvajánlóban. Számos paródia is készült a szereplésükkel, amilyen a Simon Pegg által jegyzett Hullák hajnala, vagy a Zombieland.

Seth Grahame-Smith azonban még ennél is tovább ment. Örök klasszikusokkal vegyítette napjaink trendi szörnyeit, először a Büszkeség és balítélet meg a zombik című regényben. A modern feldolgozás a szerzőnek 575.000 dollárnyi bevételt hozott, most pedig teljesíti a két-könyvre szóló szerződés rá eső részét. Elkészült ugyanis a következő bizarr keverék, melyben a történelem könyvekből jól ismert Lincoln egy vámpír merénylővel küzd meg. Az Abraham Lincoln: Vampire Hunter című alkotás nemsokára hozzánk is megérkezik majd.

Ajánlott linkek:

Büszkeség, balítélet és véres húscafatok(HVG.hu)

Watch the awesome trailer for Abraham Lincoln: Vampire Hunter (SCI FI Wire)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik