Élet-Stílus

Éles az új Ügyfélkapu

Másfél napos tesztüzem után rendben elindult a felfrissített kormányzati portál. Készítői egy felhasználóbarát, színes magazinhoz hasonlítják.

A múlt hét elején elindított, majd néhány órán belül leállított új rendszer egyelőre működik, és rendben fogadja a látogatókat. Egy héttel ezelőtt azért kellett felfüggeszteni a próbaüzem működését, majd később a régi változatot visszaállítani, mert három felhasználó azt tapasztalta, hogy amikor belépett az értesítési tárhelyére, akkor a más felhasználó címére küldött visszaigazolásokat látta – írja a www.bitport.hu.

Dedinszky Ferenc kormányzati informatikai biztonsági felügyelő szerdai nyilatkozatából kiderült, a felhasználók ezzel együtt nem tudtak belépni más felhasználó fiókjába, csak a másik felhasználó visszaigazolásait látták, valamint az illető nevét, a nyugta számát és az adószámot. A kikerült információk egyébként máshonnan is elérhetők voltak.
A most hétvégén tartott próbaüzem után az illetékesek úgy határoztak, hogy normális használatban is marad az új fejlesztésű rendszer. Azaz vasárnap délutántól már hivatalosan is átvette a stafétát a 2.0-ás változat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik