Élet-Stílus

A legjobb Oscar-dumák

Az élet nagy pillanatának nevezte Kathryn Bigelow, A bombák földjén rendezője azt, amikor átvette a legjobb rendezőnek járó elismerést.

A 82. Akadémiai-díjkiosztón az első Oscarral jutalmazott rendezőnő megemlékezett az iraki háború valódi hőseiről is. „Azoknak a hadseregben szolgáló nőknek és férfiaknak szeretném ajánlani a díjat, akik naponta kockára teszik az életüket Irakban.”-mondta Bigelow. Jeff Bridges szüleinek mondott köszönetet a rögtönzött beszédében: „Köszönöm anya és apa, hogy ilyen remek pályára irányítottatok engem.”

Sandra Bullock, aki egy évben megkapta a legjobb és legrosszabb színésznőnek járó díjat, tréfálkozott is a beszédében. „Tényleg megérdemeltem, vagy csak sikerült mindenkit ennyire lefárasztanom?” A színésznő beszédében kitért az egy nappal korábbi Arany Málna-díjra is. „Egymás mellé teszem a díjakat ahogy kell. A szórakoztató bizniszben vagyunk, tehát ezt várják tőlünk: fogadjuk el a jót a kevésbé jóval együtt.”

Poénnal reagált a legjobb külföldi díj nyertese, Juan José Campanella. „Meg akarom köszönni az Akadémiának, hogy a Na’vit nem tekintette idegen nyelvnek.” – célzott az Avatar idegen népére a rendező. A kilenc Oscar-jelölésből mindössze három technikai díjat szerző Avatar látványeffektusaiért kitüntetett Joe Letteri pedig arról beszélt, hogy valójában nem tettek mást, mint a hétköznapi valóságot varázsolták “nagyobbra és ragyogóbbra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik