Élet-Stílus

Elbántak az Avatarral, pedig nem ezt érdemelte

Szinte borítékolható volt, hogy az Oscar-díj átadás után nem A bombák földjén sikeréről cikkeznek majd, hanem az Avatar bukásáról. Az fn.hu-nak Koltai Lajos, operatőr mondta el véleményét.

Az operatőr, akit a Maléna című film fényképezéséért jelöltek Oscar-díjra úgy véli, az Avatar sokkal fontosabb film Amerikában, minthogy csak technikai díjakat nyerjen. Koltai Lajos A bombák földjén 6:3-as elsöprő sikerét, rendkívül rossznak tartja, bár hozzáteszi, hogy az Avatar sikere ellenére, továbbra is az emberfilmeké a jövő.

„Az Avatar többet ér annál, mint amennyire az idei Oscar-díj átadóján az akadémia taksálta.” – tette hozzá az fn.hu-nak Koltai Lajos, aki el tudta volna képzelni, hogy míg a legjobb rendezésért járó szobrot Bigelow viszi haza, addig a legjobb filmnek járó díjjal az Avatar stábját díjazzák. „A filmen látható teljesítmény miatt egyszerűen az Avatar volt a legjobb és ezt el kellett volna ismerni.” Az operatőr azt is leszögezte, hogy bár a nézőnek különleges az élmény, amit a három dimenziós technika nyújt, a sok számítógépes effekt miatt a látvány már nem tisztán operatőri munka eredménye.

Ajánlott linkek:

“Az Avatar nem ezt érdemelte.” (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik