Élet-Stílus

A 3D örökre megváltoztatja a mozit?

Egy dolog biztos, az Avatar három dimenziós látványvilága rabul ejtette a közönséget és a kritikusok egy részét is. Sokan már abban is biztosak, hogy a kék lények története mérföldkő a mozizás történetében.

A The Guardian interjújában megszólaltatta a filmszakma szakértőit és kikérte véleményüket a három dimenziós mozi kapcsán. A rögtönzött felmérés tagjai abban teljesen egyetértettek, hogy az Avatar látványvilága lenyűgöző, a filmre költött óriási összeg pedig élvezhetővé teszi ezt a korábban alig használt technikát is. Ám ennek ellenére attól minden megkérdezett tartózkodott, hogy kijelentse, a három dimenziós technika a jövő mozijának elengedhetetlen kelléke.

„Nem is olyan rég, az Alice csodaországban című filmet láttam 3D-ben. Nagy vonalakban élveztem a filmet, de a végén azon kaptam magam, hogy azt kívánom, bárcsak a jó öreg 2D-ben néztem volna végig. Kétségtelen, hogy az Avatar remekül használja a technikát, de ma még elég kevés az olyan film, ahol a 3D-s technika használata igazi élményszámba megy.” – mondta Adam Woodward, egy brit internetes mozimagazin szerkesztője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik