Élet-Stílus

Anglia: nem lesz rájátszás

A Premier League vezetősége egyelőre levette a napirendről azt a kezdeményezést, amely alapján a bajnokság negyedik, ötödik, hatodik és hetedik helyezettje rájátszásban döntene az utolsó BL-részvételt jelentő pozícióról.

Az ötletet februárban hozták nyilvánosságra, s elsősorban a kisebb klubok támogatták.

A nagy- és közepes csapatok vezetői (14 klubelöljáróság fordult szembe a tervezettel) ugyanakkor egységesek voltak abban, hogy a további mérkőzések még inkább kifacsarnák a zsúfolt program következtében amúgy is túlterhelt játékosokat.

A közelgő világbajnokság miatt a mini-rájátszás amúgy sem lehetett volna kivitelezhető – a válogatott játékosok okán az érintett klubok alighanem a nemzeti szövetségekkel is összetűzésbe keveredtek volna – de emelett szólt az is, hogy egy hetedik helyen végző együttes megelőzhetett volna egy olyat, amely 38 fordulóban mutatott egyenletes teljesítménnyel vívta ki a részvétel jogát.

Az UEFA versenykiírása szerint az angol bajnokságból négy csapat indulhat a BL-ben, az első három automatikusan a 32 együttest számláló főtáblán, míg a negyedik helyezett a selejtező harmadik körében kapcsolódik be.

“Meglehetősen sokat tárgyaltunk erről, átnéztük a részleteket és a rengeteg ezzel kapcsolatos adatot” – mondta az ötletgazda Premier League-elnök Richard Scudamore.
“Ahhoz azonban nem volt meg a kellő támogatás, hogy továbbfejlesszük az eredeti javaslatot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik