Élet-Stílus

Talmácsi kipróbálta az új Moto2-est

Talmácsi Gábor megtette az első köreit az idei, új versenymotorjával: a SpeedUp-istálló magyar pilótája hétfőn egy hatszáz köbcentis Moto2-es gépet tesztelt a valenciai pályán.

A csapat tájékoztatása szerint ezen a motoron már minden alkatrész teljesen azonos azzal, amivel a magyar versenyző a szezonnyitó katari GP-n rajthoz áll.

A gép váza FTR, míg a motorblokkot valamennyi Moto2-es pilóta részére a vb jogtulajdonosa, a Dorna szállítja. A blokkokat sorsolják, Talmácsi a 0024-es számút kapta erre a tesztre.

A csapat nagy figyelmet fordított arra, hogy teljesen a magyar pilótára alakítsa a motort, mivel az ilyen jellegű állítgatásokkal már több alkalommal meggyűlt a baja. A hétfői tesztelés első fele a “testreszabással” telt el, így Talmácsi csak délután ment a pályára: tizenkét körön át próbálgatta a gépet, miközben azokra a beállításokra koncentrált, amelyeket mérnökei kértek tőle.

Végül a huszonhatodik helyen zárt, legjobb körében 1:40.134 percet ért el. A SpeedUp csapat másik versenyzője az olasz Andrea Iannone a harmincharmadik időt motorozta a pályán töltött tizennégy köre alatt.

Talmácsi Gábor:
“Nagyon boldog vagyok, hogy kipróbálhattam a Moto2-es versenygépemet. Ez már a negyedik kategória a világbajnokságon, amiben versenyezhetek. A szerelőim és a mérnökeim tudatosan felépítették a teszteket, így amit a mai napra terveztünk, teljesítettük. Szeretnénk lépésről lépésre haladni, hiszen így érhetjük el célunkat, hogy a leggyorsabbak közé kerüljek. Elégedett vagyok a mai nappal, és bizakodva várom a holnapi folytatást.”

Talmácsi 2007-ben – éppen a valenciai pályán – a 125 kcm-es kategóriában lett világbajnok. A 18 futamos vb április 11-én, a Katari Nagydíjjal rajtol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik