Élet-Stílus

Új jelképe lesz Bécsnek

Tavasszal fektetik le az alapkövét az osztrák főváros új jelképének, a DC Tower 1-nek. Az irodákat, szállodát és apartmanokat magában foglaló torony hatvan emelet magas lesz. A projekt 300 millió euróba kerül.

Bécs és Ausztria legmagasabb épületét, a 220 méteres DC Tower 1-et a francia sztárépítész, Dominique Perrault jegyzi, aki a Francia Nemzeti Könyvtárat és az Európai Bíróság luxemburgi épületét is tervezte.

A hatvan szintes DC Tower 1 várhatóan 2012-re készül el, a komplexumban főként irodák lesznek, de integrálnak bele egy 255 szobás, négycsillagos szállodát is. A 15 emeletre kiterjedő hotelt európa hatodik legnagyobb szállodalánca, a spanyol Sol Meliá működteti majd. A több mint 72 ezer négyzetméter hasznos alapterületű létesítmény Bécs új városrészében, a Donau-Cityben épül fel, és magasságával maga mögé utasítja az eddigi csúcstartót, a 202 méteres Milleniumstowert is.

A DC Tower 1 egyike lesz Ausztria azon első irodaházainak, amelyek már az Európai Bizottság „Zöld Épület” energia- és fenntarthatósági követelményeinek megfelelően készülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik