Élet-Stílus

Kinek jó az iPad?

Az Apple táblagépe az elemzők szerint, a készülék konzumer jellege ellenére az üzleti felhasználók körében is népszerű lehet.

Az iPad műszaki szempontból univerzális készülék. Többféle felhasználási területre célozható tablet, amit elsősorban a konzumer piac igényeinek megfelelően alakítottak ki, és ezt erősítik a terméket körülvevő reklámok, bemutatók is. Ám pont amiatt, hogy az iPad egy egyszerűen használható, többfunkciós, ultrahordozható készülék, a vállalati szektor megannyi területén is lehet jövője – írja a www.bitport.hu.

Az iPad egy nagyra nőtt, funkcióit és felhasználási területeit tekintve kibővített iPhone – funkcionalitásában már a notebookok felé közelít, ám ára jóval kisebb a noteszgépekénél. A 3G-képes iPad modellek pedig az alapverziók megjelenését csupán három hónappal követi majd – elemzők szerint az iPhone vállalati sikerén felbuzdulva az Apple is belátta, hogy érdemes idejekorán megcélozni az üzleti felhasználókat, ezért már ősszel számszerűsíthető eredményei lehetnek az iPad sikerének ezen a piacon is.A Forrester Research jelentése úgy fogalmaz, hogy az iPad a mobil munkatársak számára tökéletesen felszerelt készülék.

Az üzleti felhasználóknak főleg abban segíthet, hogy ultrahordozható és könnyen kezelhető módon tekintsék át a csoportmunkát, kommunikáljanak és feladatokat egyeztessenek, például közös naptárakon és feladatkezelő alkalmazásokon keresztül.
Az Apple kiterjesztette az alkalmazások futtatására alkalmas platformok körét, az olyan nagyágyúknak is válaszolnia kell erre, mint például a Google. Új, iPad szintű eszközökre szánt szoftverek és online megoldások születnek, amelynek igazi nyertese maga a felhasználó.

Az iWorks segítségével például a cégvezetők képesek olyan prezentációkat bemutatni egy üzleti látogatás során, amelyekhez nem szükséges magukkal cipelni még noteszgépüket sem. A Microsoftnak tehát érdemes lenne iPad-kompatibilitást beépítenie az Office csomagba, mint ahogy az Adobe is elkészítheti az Apple tabletre szánt PDF-olvasóját” – jósolta Schadler.

A Google és a Microsoft ráadásul rendelkezik már azokkal az operációs rendszerekkel, amelyekkel akár hasonló platformokat is támogathatnak – lehet, hogy hamarosan megjelennek olyan tabletek, amelyeken Windows Mobile vagy Android fut, olyan felújított alkalmazásokkal, amelyek meglovagolják az iPad leghasznosabb funkcióinak sikerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik