Élet-Stílus

Jönnek az ultra last minute utak?

Nem csökkennek a reptéri díjak Ferihegyen a charterjáratok üzemeltetőinek, helyette olyan ötletekkel álltak elő, mint például az ultra last minute utakat értékesítő reptéri kioszk felállítása.

A Budapest Airport képviselői több ötlettel is előálltak az utazási irodákkal folytatott legutóbbi egyeztetésen – közölte a BA. Az egyik terv szerint a 2-es terminálon májustól működő kioszkban az utolsó 24 órára megmaradt utakat lehet értékesíteni, négy órás indulási határidővel. A mindenki számára egyforma lehetőséget kínáló kioszk személyzetét az irodák közösen fizetnék, míg a helyet a Budapest Airport biztosítja.

A Nyugat-Európában több helyen már sikeresen üzemelő modell lényege, hogy a megmaradt utakat jelentős kedvezménnyel veheti igénybe az utas, ha például mindegy, hogy Egyiptomban, vagy Görögországban köt ki.

Mivel a charterek utasainak is ugyanazokat a szolgáltatásokat veszik igénybe, mint a 2-es terminálról üzemelő hagyományos, menetrendszerinti légitársaságok, ezért a Budapest Airport nem lát üzleti lehetőséget a repülőtéri díjak egyoldalú csökkentésében.

Ugyanakkor a repülőtér-üzemeltető felajánlotta, hogy közösen vizsgálják meg az úgynevezett off-peak, azaz csúcsidőn kívüli kedvezmények, vagy például a csomagban értékesített utak részvevőinek a parkolási- és kiskereskedelmi kedvezmények lehetőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik