Élet-Stílus

Hét gólt lőtt Fülöpnek a Chelsea

A listavezető Chelsea hazai környezetben 7-2-re győzött a Fülöp Mártonnal a kapujában felálló Sunderland ellen a Premier League 22. fordulójában.

Ha távolmaradó afrikai légiósai – Drogba, Essien, Kalou és Obi – miatt valaki féltette is a londoniakat, a Chelsea minden kétkedésre rácáfolt: már az első félidőben eldöntötte a Sunderland elleni találkozót. Bő félóra alatt az egyedüli csatárként szerepet kapó Anelka, majd Malouda, Ashley Cole és Lampard is betalált

A házigazda a második félidőt is rohamtempóban kezdte, Anelka lövését Fülöp bravúrral védte, de az egyre kiszolgáltatottabb kapust ismét cserbenhagyták társai így a francia góljánál kiszolgálóként jeleskedő Ballack akadálytalanul fejelhetett a kapuba.

5-0 után a Chelsea lassított, a Malbranque-t váltó Bolo Zenden így szépíteni tudott, viszont a 65. percben ismét öt volt közte – Anelka használta ki Fülöp határozatlanságát. Joe Cole kapufája után Lampard fejjel duplázott, majd Bent állította be a végeredményt. A Chelsea ezzel megerősítette a helyét a táblázaton.

A londoniakhoz hasonlóan nem hibázott az Old Traffordon a második helyen álló Manchester United sem: a Vörös Ördögök a Burnleyt győzték le 3-0-ra. A védekezésen túl bátor ellentámadásokat is vezető kiscsapat az első félidőben méltó partnere volt az enyhe fölényben játszó bajnoknak, ám az első bekapott gól után már nem tudott visszakapaszkodni.

A több míves megoldással, az első játékrészben például egy ollózással is előrukkoló Rooney átadását Berbatov továbbította higgadtan a hálóba. A másik kapu előtt Eagles lövését spárgázta ki a sérülése után visszatérő Van der Saar – a kihagyott ziccer megbosszulta magát, ugyanis percekkel később Rooney begyűjtötte Berbatov lepattanóját (a bolgár emelését Jensen csak kiütni tudta), s kettőre növelte a különbséget.

Rooney pazarul játszott a Burnley ellen (MTI/EPA)

Rooney pazarul játszott a Burnley ellen (MTI/EPA)

A hajrában csúcsosodott ki a Burnley pechje: Thompson a kapufára fejelt. A hosszabbításban aztán a csereként pályára lépő új manchesteri szerzemény, Mame Diouf is betalált, a szenegáli támadó januárban csatlakozott a United keretéhez.

premier league, 22. forduló

Chelsea-Sunderland 7-2 (4-0)
Gól: Anelka (8., 65.), Malouda (18.), A. Cole (23.), Lampard (34., 90.), Ballack (52.), illetve Zenden (56.), Bent (92.)

Manchester United-Burnley 3-0 (0-0)
Gól: Berbatov (64.), Rooney (69.), M. Diouf (90.)

Tottenham-Hull City 0-0

Wolverhampton-Wigan 0-2 (0-0)
Gól: McCarthy (60.), N,Zogbia (73.)
Kiállítva: Stearman (45.), illetve Thomas (64.)

Stoke City-Liverpool 1-1 (0-0)
Gól: Huth (90.), illetve Kirgiakosz (57.)

Portsmouth-Birmingham – elhalasztva

Everton-Manchester City 2-0 (2-0)
Gól: Pienaar (36.), Saha (45.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 48 pont (21 mérkőzés), 2. Manchester United 47, 3. Arsenal 42 (20), 4. Manchester City 39, 5. Tottenham 38 (21), 6. Aston Villa 35 (20), 7. Liverpool 34 (21)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik