Élet-Stílus

Volt világelsőt vert Szávay

A selejtezőben aratott három győzelme után a főtábla első fordulójában Jelene Jankovicsot verte Szávay Ágnes Sydneyben. A múlt héten Brisbane-ben negyeddöntős Czink Melinda hamar búcsúzott Hobartban.

Czink Melinda két sima szettben kikapott a nyolcadik helyen kiemelt argentin Gisela Dulkótól a 220 ezer dollár összdíjazású, hobarti női tenisztorna első fordulójában. A keménypályás tasmániai viadal honlapja szerint a hétfői meccs mindössze 70 percig tartott.

A világranglistán 37. Czinknek – aki a múlt héten a negyeddöntőig menetelt Brisbane-ben – és a rangsorban 36. dél-amerikai riválisának ez volt az első találkozója WTA-tornán.

A második számú magyar női teniszező rajtja lényegesen jobban sikerült Sydneyben. A főtáblára kerülésért három selejtezős meccset megvívó Szávay Ágnes a 600 ezer dollár összdíjazású tenisztornán bejutott a legjobb 16 közé, miután a volt világelső Jelena Jankoviccsal három szettben verte.

Az első játszmában szoros csatában hetedikként rangsorolt szerb riválisa nyert, majd következett Szávay egy simának tűnő, de ugyancsak küzdelmes másodikkal. A kemény borításon rendezett meccs döntő szettjében sokáig a magyar teniszező vezetett, majd 5:4-re már a szerb játékos, de Szávay fordítani tudott, és végül 2 óra 37 perc alatt harcolta ki a győzelmet.

nyilatkozat

Jelena Jankovics: “Ez volt az első meccsem ebben az idényben és egy kicsit izgultam. Próbáltam a legjobbamat nyújtani, de nem játszottam jól. Nem tudtam úgy megütni a labdákat, ahogy szerettem volna, és a szervám sem működött igazán. Néhány dolgot rendbe kell raknom a játékomban. Remélem, legközelebb jobban teljesítek.”

Korábban – WTA-tornán – egyszer találkoztak egymással, a sokáig emlékezetes 2007-es pekingi viadal döntőjében is Szávay nyert 6:7 (7-9), 7:5, 6:2-re. A magyar játékos a következő fordulóban a francia Aravane Rezai-vel csap össze.

hétfői eredmények

Hobart, női torna, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Gisela Dulko (argentin, 8.)-Czink Melinda 6:4, 6:2
Peer (izraeli, 2.)-Rogowska (ausztrál) 6:3, 6:2
Suarez Navarro (spanyol, 5.)-Svedova (kazah) 6:1, 6:2
Cseng (kínai, 7.)-Kanepi (észt) 4:6, 6:3, 7:6
Paszek (osztrák)-Vinci (olasz) 6:4, 6:3
Flipkens (belga)-Ferguson (ausztrál) 6:2, 6:2
Errani (olasz)-Oudin (amerikai) 3:6, 6:3, 7:5
Dokic (ausztrál)-Baltacha (brit) 6:4, 6:2
Kudrjavceva (orosz)-Makarova (orosz) 6:0, 6:0

Sydney, női torna, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay Ágnes-Jelena Jankovic (szerb, 7.) 5:7, 6:1, 7:5
Vesznyina (orosz)-Zvonarjova (orosz, 8.) 3:3-as állásnál Zvonarjova visszalépett
Martínez (spanyol)-Lepchenko (amerikai) 6:3, 6:3
Pennetta (olasz)-Stosur (ausztrál) 6:3, 6:1
Rezai (francia)-Grönefeld (német) 6:7, 6:2, 6:2
Cibulkova (szlovák)-Bacsinszky (svájci) 7:6, 6:1
A. Radwanska (lengyel)-Craybas (amerikai) 6:0, 6:4

További eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik