Élet-Stílus

3D-s tévécsatorna indulhat

Háromdimenziós tévécsatorna indítását tervezi a Discovery Communications, a Sony Corporation és az IMAX. Az adó 2011-ben, Amerikában indulhat el.

A Discovery, és a Sony amerikai leányvállalata (Sony Corporation of America) valamint az IMAX egyenlő partnerekként vesz részt a munkában, melynek célja, hogy eljuttassa az emberek otthonába a 3D-s televíziózás élményét, és az ahhoz szükséges technológiát. A tervek szerint az új adó műsorkínálatában láthatóak lesznek természetfilmek, a tudomány, a technológia és az űrkutatás legújabb vívmányait bemutató műsorok, mozifilmek és gyermekek számára készített programok.

„Az idén 25. születésnapját ünneplő Discovery üzleti stratégiáját mindig is az a törekvés jellemezte, hogy a legkiválóbb és újszerű tartalmakat sugározza a legújabb platformok használatával, hogy kielégíthesse az emberek kíváncsiságát. Ez a gondolkodásmód eredményezte az első digitális csatorna 1996-os elindítását és az első 24 órában sugárzott HD adás megszületését is 2002-ben” – mondta a Discovery alapító-vezére John Hendricks.

Eközben az amerikai ESPN sportcsatorna is letette voksát a 3D mellett. Az adó számos sporteseményt közvetít a jövőben 3D-ben, első ízben a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság mérkőzéseinél vetik majd be a technológiát. Az év során mintegy 85 sportesemény lesz látható háromdimenzióban a Disney tulajdonában lévő csatornán. A kínálatban a foci mellett extrém sportok és főiskolai kosárlabda mérkőzések is szerepelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik