Élet-Stílus

London a budapesti járatokat is törölte

Az utóbbi évek legnagyobb havazása érte el szerda hajnalban Anglia déli részét, beleértve Londont, amelynek repülőterein több budapesti járatot is töröltek.

Időleges lezárásokkal és nagy fennakadásokkal működött szerdán a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül Heathrow, Luton és Gatwick, mert a hókotrók nem győzték eltávolítani a havat a pályákról.

Mindkét repülőtér több budapesti járatot is fogad és indít. Az easyJet légitársaság Lutonon és Gatwicken is törölte egy-egy budapesti járatát, és a Wizz Air délelőtti járata sem indult el Lutonra Ferihegyről.

Heathrow-n, a legnagyobb londoni repülőtéren budapesti járatot is töröltek. A brit meteorológia szerda estig 40 centiméteres havat jósol a Londontól Cardiffig – a walesi fővárosig – húzódó, csaknem 300 kilométeres sávban.

Szerda hajnalban a hadsereg segítségét kellett igénybe venni a Londontól délnyugati irányba, Southampton felé vezető A3-as gyorsforgalmi úton, ahol ezer jármű akadt el a hóban.

Angliában, Walesben és Skóciában több ezer iskolát bezártak, számos autópályán és országúton áll a forgalom, és a vasúti közlekedésben is fennakadásokat okoz a hó és a fagy. Mindeközben egyre hidegebb is lesz; a prognózis szerint a hét második felében mínusz 20 fokos fagyok várhatók az északi országrészben.

Anglia északnyugati és középső vidékein már kedden elkezdődött az intenzív havazás, és ez a hófront terjedt ki déli irányba.

Skóciában és Észak-Angliában az elmúlt napokban is már mínusz 15-18 fokos fagyokat mértek reggelente, és délen is mínusz 5-10 fok volt, ami errefelé sarkvidéki hidegnek számít.
Az ilyen időjárásra teljesen felkészületlen országban már december közepe óta komoly gondokkal jár a nagy hideg és a havazás. Szakértők szerint 1981 óta nem volt a mostanihoz hasonló hosszan tartó, kemény tél Nagy-Britanniában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik