Élet-Stílus

Nyert az Arsenal és a Manchester United – videó

Az Arsenal és a Manchester United egyaránt könnyedén, több góllal nyert a Premier League 20. fordulójának szerdai játéknapján. A két esélyes felzárkózott a listavezető Chelsea mögött.

A két nagy közül előbb a több poszton – így a három nappal korábban remeklő Fabregas, a hátát fájlaló Denilson valamint a szintén sérült Van Persie és Walcott sem játszott – is hiányos Arsenal lépett fel.

A kiesés ellen küzdő Portsmouth-nak azonban nem a londoniak ellen kell villognia: a Pompey 13 kísérletből egyszer sem tudta legyőzni a fővárosiakat, sőt, legutóbb 1958-ban sikerült a bravúr.

Bár a hazaiak előtt adódott az első lehetőség – Boateng próbálta meg kihasználni az elcsúszó Song hibáját – a vezetést a vendégek szerezték meg. A 26. percben Eduardo szabadrúgása Kaboulon megpattant, s ezzel becsapta Begovicot. Szünet előtt gyakorlatilag eldőlt a találkozó, egy Eduardo-Ramsey-Nasri összjáték után a francia megduplázta a különbséget.

Portsmouth-Arsenal – összefoglaló:

A második játékrész hasonló koreográfiával indult: egy kimaradt Pompey-helyzet (Belhadzs) után ismét az Arsenal következett, a walesi tinédzser, Ramsey forgatta meg egyik védőjét, majd ballal a kapuba lőtt. A Kanu érkezésével veszélyesebbé váló Grant-legények Belhadzs révén megszerezték a szépítő találatot, az utolsó szó viszont a vendégeké volt, a 81. percben Song állította be a végeredményt.

A címvédő United előtt sem magaslott megoldhatatlan feladat, a manchesteriek a 16. helyezett Wigant fogadták, s annak rendje és módja szerint alaposan helybenhagyták a kiscsapatot. Az első félidőben Rooney törte meg a jeget, Carrick és Rafael da Silva találatával a félidőben már három góllal vezetett a bajnok.

A győztes kiléte természetesen eldőlt, inkább az volt a kérdés, hogy a sérülés miatt kapusát, Kirklandet is elvesztő Athletic hány gólt kap még. Az első félidőben kapufákat (Rooney) és les-gólokat (Berbatov) is lövő United könnyed gurigázása további két gólt eredményezett a szünet után: az 50. percben Berbatov egy tisztán kijátszott helyzet után fejessel szerezte a negyediket, míg a hajrában Valencia értékesítette a meccs legjobbja, Rooney által kapott labdát.

Manchester United-Wigan – gólok:

A Chelsea mögött két egységgel elmaradó United őrzi második helyét, míg az mérkőzéssel kevesebbet játszó Arsenal két pont hátránnyal követi.

premier league, 20. forduló

Portsmouth-Arsenal 1-4 (0-2)
Fratton Park, 20 404 néző. Vezette: Wiley
Gól: Belhadzs (74.), illetve Eduardo (28.), Nasri (42.), Ramsey (69.), Song (81.)
Portsmouth: Begovic – Finnan, Kaboul, Ben Haim, Hreidarsson – Yebda, Mokoena (Vanden Borre, 58.), R. Hughes (M. Brown, 90.), Belhadzs – K.-P. Boateng (Kanu, 71.) – Piquionne
Arsenal: Almunia – Sagna, Gallas, Vermaelen, Traoré – Ramsey, Song, Diaby – Nasri (Eastmond, 85.), Arsavin (Vela, 82.), Eduardo (Rosicky, 72.)

Manchester United-Wigan 5-0 (3-0)
Old Trafford, 74 560 néző. Vezette: Mason
Gól: Rooney (28.), Carrick (32.), Rafael (45.), Berbatov (50.), Valencia (75.)
MU: Kuszczak – Rafael da Silva, Vidics (Anderson, 68.), W. Brown, Evra (Fabio da Silva, 69.) – Valencia, Carrick, D. Fletcher, Pak – Berbatov (Welbeck, 68.), Rooney
Wigan: Kirkland (Pollitt, 46.) – Melchiot, Boyce, Bramble, Figueroa – Cso, Scharner, Thomas (Edman, 71.) – Jordi Gomez, Rodallega, N’Zogbia (Sinclair, 68.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 45 pont, 2. Manchester United 43, 3. Arsenal 41 (19 mérkőzés), 4. Tottenham 37, 5. Manchester City 35 (38-27, 19), 6. Aston Villa 35 (29-18), 7. Liverpool 33, 8. Birmingham 32, 9. Fulham 27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik