Az idei fesztiválon, minden eddigi rekordot megdöntve 420 csapat mérkőzött meg egymással, ki tudja a legfinomabb kolbászt elkészíteni. A négytagú csapatoknak 10 kilogramm kolbászhúsból kellett saját receptjük alapján elkészíteniük a “versenyművet”.
A mostani fesztiválon a helyi sportcsarnok környékén, a belső küzdőtér mellett egy összesen 10 ezer négyzetméteres sátorvárost is felállítottak, hogy elférjenek a csapatok és a szurkoló táboraik is.
Jól sikerült a csabai csípős (fotó: MTI)
A kolbászfesztiválra számtalan külföldi csapat és versenyző is ellátogatott Békéscsabára, például az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, valamint gyakorlatilag az összes környező országból.
Az idei vendégek legalább harminc ős-, illetve kistermelőtől is vásárolhatnak, eredeti csabai receptek alapján készült kolbászt, de megvehetik a helyi húsüzem által készített másfél méteres kolbászt is. A “csabai csípőst” most először “kísérhetik” a látogatók az idén bemutatkozó, ötven fokos Csabai Házi Szilvapálinkával is, amelyet egy helyi szeszfőzde állít elő.