Élet-Stílus

Oda az Inter veretlensége

Az elmúlt kupasorozatban az Intert alaposan lelépő Sampdoria szeptemberben is mumus: a genovaiak taktikailag a bajnok fölé nőve megnyerték a szombati találkozót.

A mérkőzést mindkét együttes támadó felfogásra utaló összeállításban kezdte, hisz a hazaiaknál Bellucci helyezkedett el Cassano és Pazzini mögött, míg a fekete-kékek részéről Eto’o és Milito mellett Balotelli volt a támadás garanciája.

Az első félórában nem pörögtek a csapatok, elsősorban a szögletek jelentettek (kevés) veszélyt. Az első komolyabb lehetőséget Balotelli hagyta ki, távoli lövését védte Castellazzi, míg a másik oldalon Palombo próbált kihasználni egy kavarodást – nem volt szerencséje.

Szünet után az Inter talált előbb ritmust, Balotelli passza után Milito durrantott fölé-mellé, majd a 19 éves támadó megpattanó lövés-beadását hatástalanította a genovai kapus. Ezért (is) volt meglepő, hogy Mourinho első két cseréjének Balotelli is áldozatul esett. Helyére Chivu érkezett, míg Vieirát Sztankovics váltotta.

pazzinit bántóan egyedül hagyták a lombard bekkek (MTI/EPA)

Pazzinit bántóan egyedül hagyták a lombard bekkek (MTI/EPA)

Az átütőerő viszont hiányzott a milánóiak játékából, így hiába sorakoztak fel a Samp’ tizenhatosa előtt, erejükből mindössze egy 20 méteres Eto’o-próbálkozásra futotta. A lombardok rakkolása közepette Palombo szerzett labdát, passza után Mannini emelt Pazzini elé, s az egyedül hagyott támadó nem adott esélyt Julio Cesarnak.

A hátralévő időben Inter-részről egy lesgól – a padról beálló Quaresma lövése megpattant a játékon kívül álldogálló Lúción – és egy nagy helyzet (a brazil felső sarokba tartó remek szabadrúgását Castellazzi legalább akkora bravúrral védte).

Az Inter a Juventushoz hasonlóan (Genoa 2-2) nem úszta meg olcsón a genovai kirándulást, ám a torinóiaktól eltérően, elszenvedte idei első vereségét.

serie a, 6. forduló

Sampdoria-Inter 1-0 (0-0)
Genova, Luigi Ferraris, 30 ezer néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Pazzini (72.)
Sampdoria: Castellazzi – Stankevicius, Gastaldello, Lucchini, Ziegler – Mannini (D. Franceschini, 81.), Palombo, Poli (Tissone, 65.) – Bellucci (Zauri, 69.), Pazzini, Cassano
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel, Santon – Vieira (Sztankovics, 61.), Cambiasso (Quaresma, 74.), J. Zanetti – Balotelli (Chivu, 62.), Milito, Eto’o.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik