Élet-Stílus

Lesen táncolt a Juventus – videó

A Juventus 2-2-es döntetlent ért el a Genoa vendégeként a Serie A ötödik fordulójának csütörtök esti záró mérkőzésén. A torinóiak jogosan morogtak a találkozó után.

A genovai Luigi Ferraris stadionban a két olasz élcsapat nem teketóriázott sokat. Előbb Sculli lövésébe vetődött bele Legrottaglie, majd a vendég együttes megszerezte a vezetést: Marchisio baloldali visszagurítását Camoranesi átlépte, így Iaquinta könnyedén csapott le a labdára, és a jobb alsó sarokba lőtt.

A gól felpörgette az amúgy sem eseménytelen találkozót, az egyik oldalon Mesto, a másikon Amauri került helyzetbe, ám mindketten hibáztak; a brazil-olasz kétszer is. Egy kimaradt Amauri-ziccer után a Genoa gyorsan átjátszotta a középpályát, majd Sculli baloldali ívelése után Mesto remek fejessel egyenlített.

Térfélcserét követően a hazai gólszerző saját kapuja előtt is remekelt – blokkolta Marchisio lövését. A Juventus egyre tapinthatóbb fölényét látva a genovaiak mestere, Gian Piero Gasperini megerősítette csapata védekező szekcióját, s a Papasztatopulosz beállásával 4-4-1-1-re átálló Genoa ismét nyeregbe került, Sculli lövését azonban Buffon nagy reflexszel fölétornászta.

A Marassiban sok volt a fejpárbaj - Poulsen és Floccari (MTI/EPA)

A Marassiban sok volt a fejpárbaj – Poulsen és Floccari (MTI/EPA)

Ezt követően a torinóiak joggal reklamáltak. Grosso szabadrúgása után Iaquinta fejelt a hálóba, az asszisztens viszont – helytelenül – lest jelzett.

A piemontiak számára ennél is rosszabbul alakultak a dolgok, a 75. percben ugyanis Mesto jobboldali beadása után a rövidsaroknál érkező Crespo a bal felső sarokba fejelt: negyedórával a vége előtt immár a vendéglátók álltak nyerésre.

Egy újabb, szintén vitatható lesállás miatt érvénytelenített torinói találat (ezúttal a Chiellini-Trezeguet kettőst intették le) után végül egyenlített az egy pontra mindenképpen rászolgáló vendégcsapat. A 86. percben Grosso baloldali szabadrúgása után Chiellini fejelt keresztbe, s a változatosság kedvéért a leshatáron érkező Trezeguet közelről Amelia hálójába fejelt.

Genoa-Juventus – összefoglaló

Az egy pontnak köszönhetően a Juventus az Intert, míg a Genoa a Fiorentinát és a Parmát érte be pontszámban – a torinóiak a 2., a genovaiak a negyedik helyen állnak a bajnokságban.

serie a, 5. forduló

Genoa-Juventus 2-2 (1-1)
Genova, Luigi Ferraris, 25 ezer néző. Vezette: Saccani
Gól: Mesto (31.), Crespo (75.), illetve Iaquinta (6.), Trezeguet (86.)
Genoa: Amelia – Biava, Moretti, Bocchetti – M. Rossi, Milanetto (Harzsa, 67.), Zapater, Modesto (Papasztatopulosz, 62.) – Mesto, Floccari (Crespo, 46.), Sculli
Juventus: Buffon – Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso – Poulsen, Felipe Melo, Marchisio (Giovinco, 76.) – Camoranesi – Amauri (Trezeguet, 82.), Iaquinta

Az élcsoport:
1. Inter 13 pont (12-3), 2. Juventus 13 (10-3), 3. Sampdoria 12, 4. Genoa 10 (11-8), 5. Fiorentina 10 (6-4), 6. Parma 10 (7-6), 7. Udinese 8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik