Élet-Stílus

BL: beindul a nagyüzem

Kedden este nyolc mérkőzéssel kezdetét veszi a Bajnokok Ligája csoportköre. Hosszú évek után ismét drukkolhatunk magyar csapatnak a sorozatban, igaz, a Loki csoportjában szerdán rendezik a nyitómeccseket. A keddi menü: Juve-Bordeaux, Chelsea-Porto, OM-Milan és Wolfsburg-CSZKA.

Kezdésként rögtön megmutathatja az alaposan átalakult Juventus együttese, hogy képes lesz-e visszafoglalni a helyét Európa topcsapatai között. A másodosztálybeli kitérő óta először szerepel a Bajnokok Ligájában a torinói klub, amely az első körben kellemetlen ellenfelet kapott.

A Girondins Bordeaux akárcsak az elmúlt szezon végén, most szeptemberben is a tabella élén áll: öt meccséből négyet megnyert a világ- és Európa-bajnok Laurent Blanc által irányított csapat. A Juve is sikeres főpróbát tartott, és a kisebb sérülést összeszedő, csodafegyvernek kikiáltott Diego nélkül is verte a Laziót. A nyáron igazolt brazil középpályásra a hírek szerint legalább egy hét szünet vár, így szerda este biztosan nem léphet pályára.

Buffon rápihen a meccsre (MTI/EPA)

Buffon rápihen a meccsre (MTI/EPA)

A Bayernnek a Robben-Ribéry-duó vezérletével meg kell vernie a Maccabi Haifát, ha túl akarja élni a csoportkört.

A keddi játéknap egyik slágermérkőzése lehet a Wolfsburg és a CSZKA összecsapása. A moszkvaiaknál múlt héten küldték el Zicót a kispadról. Helyére a klub azt a Juande Ramost igazolta, aki a Sevillával kétszer is megnyerte az UEFA-kupát. A német bajnoknak nem megy a Bundesligában, de biztosan nagyon szeretnének bizonyítani az első BL-meccsükön.

Patóék a BL-ben javíthatnak siralmas idei mérlegükön (MTI/EPA)

Patóék a BL-ben javíthatnak siralmas idei mérlegükön (MTI/EPA)

A Manchester Unitednak, a Real Madridnak és az Atléticónak – idegenben vagy otthon – mindenképpen három pontot kell gyűjtenie. A tavalyi elődöntős Chelsea-nek viszont nem lesz egyszerű dolga. A bajnokságban menetelő londoniak a kiszámíthatatlan Portót fogadják, ráadásul Didier Drogba az első három csoportmeccsen nem játszhat eltiltása miatt.

A nagycsapatok közül a hullámvölgyben lévő Milanra rögtön az első körben egy nehéznek ígérkező Marseille-i túra vár. Kedd este kiderül, hogy tartósnak bizonyul-e a bajnokságban mutatott forma.

bajnokok ligája, csoportkör, 1. forduló, keddi meccsek

A csoport:
Juventus (olasz)-Girondins Bordeaux (francia) 20:45 ó
Maccabi Haifa (izraeli)-Bayern München (német) 20:45

B csoport:
VfL Wolfsburg (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 20:45
Besiktas (török)-Manchester United (angol) 20:45

C csoport:
FC Zürich (svájci)-Real Madrid (spanyol) 20:45 (DigiSport)
Olympique Marseille (francia)-AC Milan (olasz) 20:45 (TV2)

D csoport:
Chelsea (angol)-FC Porto (portugál) 20:45
Atlético Madrid (spanyol)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik