Élet-Stílus

Ömlött a csokoládé a Millenárison

A Millenáris hétvégi kiállításán megnéztük, hogyan is készül a csokoládé. Az FN.hu videóján pedig mindezt meg is nézheti: kakaóbab, olvasztott csoki, Hegyi Barbara és a többiek.

Egy belga csokoládémárka a Millenárison rendezett kiállítást, hogy bemutassa a csokoládékészítést egészen az alapanyagtól a végtermékig. Sajnos pont a legkevésbé ismert részek kimaradnak, így magát a kakaógyümölcsöt csak üvegvitrinben szemlélhetjük, miközben azt sem látjuk, hogyan lesz a megpörkölt, hántolt kakaóbabból folyékony csokoládé. De mindezt leszámítva tényleg érdekes bevezető lehet a csokoládé világába.

A sajtónak szánt megnyitón Hegyi Barbara színésznő mesélt arról, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenie otthon, amikor közel 3000 darab csokoládét készített. Házi körülmények között ugyanis nehezebb betartani olyan technológiai folyamatokat, mint például a temperálás, amely a csokoládé roppanósságáért felelős.

Láthattunk kevésbé gyakorlott magyar hölgyet, aki a pralinés formákba ügyesen töltötte be a csokoládét, de az igazi profi a belga Denis Vernaillen volt, aki hihetetlen pörgősen szinte egy felesleges mozdulatot sem ejtett, miközben a pisztáciával töltött pralinét gyártotta. Ő egyébként a kávézó látványkonyhájában készíti majd a hétvége alatt a kézműves csokoládéit.

A rendezvény már megnyitott, és 13-áig várja a vendégeket a Millenáris Park Fogadó épületében, 10 órától este 6 óráig. A belépőjegy ára csak a labirintusban, illetve a csokoládé Lounge-ban történő csokoládékóstolást tartalmazza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik