Élet-Stílus

Kiadták a Sony ebookot

Klasszikus olvasási módban a nyomtatott könyvekhez hasonlóan 35 sort jelenít meg, mint egy nyitott könyv.

A Sony Daily Edition e-könyv olvasója decemberben $399-os áron lesz kapható először az amerikai AT&T mobilszolgáltató hálózatához kötve, azaz száz dollárral drágábban, mint az Amazon Kindle. A magasabb árat azonban több lényeges különbség is indokolja.

A Sony modellje szintén ePapírt használ, de a 7” kijelző egyfelől érintésérzékeny, másfelől a készülék strapabíró alumíniumborítást kapott. A kijelző ujjal vagy tollal is kezelhető, ráadásul akár a szabadkézi jegyzetelés is lehetséges. Ellentétben az Amazon megoldásával, ez a modell az AT&T 3G GSM hálózatához lesz kötve – tehát akár Európában is használható.

Hasonlóan a Kindle megoldásához, a vásárlóknak nem kell külön fizetniük a mobilhálózat használatáért. Természetesen az olvasó a frissítéseket, híreket (RSS) és egyebeket is ezen keresztül szerzi be.

Kiadták a Sony ebookot 1

Az egyik legtöbbet emlegetett újítás az igazi elektronikus könyvtár. Az ilyen módszerrel letöltött könyvek ugyanis csak huszonegy napig maradnak a készüléken. A szolgáltatást az elektronikus könyvtárak legjelentősebb szereplője, az OverDrive üzemelteti majd.

Természetesen nem csak az elektronikus boltokból és könyvtárakból, hanem egyéb forrásokból is szerezhetünk be könyveket az eszközre. Akinek nem elég az egymilliónál is több könyv, vagy máshonnan beszerzett anyagot akar olvasni, többek közt az ePub és a PDF formátumokat is használhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik