Élet-Stílus

Kész az új Windows

A jelek szerint tartja a beígért ütemet a Microsoft, amely szerint a nagyközönség októberben találkozhat az új operációs rendszerrel. Ennek fontos lépcsője, hogy átadják a gyártásra kerülő változatot a számítógépgyártóknak.

A szoftvercég partnerei, az OEM-gyártók, vagyis az új számítógépkehez biztosított szoftverek gyártói, valamint a megfelelő oldalak előfizetői a következő hónapban jutnak majd hozzá az operációs rendszerkész változatához.

A HP, a Dell és az Acer is megtalálható azon gyártók között, akik megkapják az új kódot. Ezenfelül minden független hardver és szoftvergyártó Microsoft partner már hatodikán megkaphatja a végleges kódot.

A Microsoft és a gyártók is azt remélik, hogy az október 22-re tervezett Windows 7 indulás nagyban hozzájárul majd a gazdasági válság miatt még mindig gyengélkedő PC-eladásokhoz.

A gyártók már hónapok óta tesztelik a Windows 7 bétáját, ám ezen a héten a gold code (véglegesített változat) is napvilágot lát – derül ki a Lenovo egyik ügyvezetőjének nyilatkozatából. Azok a gépek, melyeken az új operációs rendszer fog futni, Windows 7 logót kapnak. A cég a korábbi marketingtechnikáival ellentétben most nem fogja alkalmazni a Windows 7 képes megfogalmazást, mivel a Vista-képes gépekkel kapcsolatban számtalan kifogás érkezett, hogy csak a Vista butább és nem teljes verziót voltak képesek futtatni, írja a Reuters.

A Microsoft ezúttal a Linux-fejlesztőknek is kedvezett, mintegy 20 ezer sornyi forráskódot ugyanis nyilvánosan elérhetővé tettek a Windows Server operációs rendszerekből. A lépés célja, hogy a virtualizációs megoldások alatt az eddiginél jobb szoftveres meghajtókat készíthessenek a külső fejlesztők, ezzel is javítva az átjárhatóságot a két eltérő platform között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik