Élet-Stílus

Az Apple a netbookon is újít

Új trendeket is teremthet a netbookok piacán az Apple októberben megjelenő tablet PC-je.

Nem az Apple lenne az első gyártó, amely először szólja le a netbook ötletét, majd kiáll egy sajáttal. A Sony nemrég jelentette be a Vaio W sorozatú netbookjait – pont miután „verseny a fenékre” kifejezéssel illette a piacot.

A China Times riportja szerint az Apple októberben megjelenő modellje 9,7” érintőképernyőt fog kapni. Azt még nem tudni, hogy a tablet átalakítható netbook lesz-e (mint az Asus T széria) vagy pedig „slate”, azaz csak egy nagydarab kijelző.

Az Apple a netbookon is újít 1

Az új pletykákat az indította útjára, hogy a Wintek és a Dynapack jókora megrendelést kapott az Apple-től. Az érintett cégek természetesen – titoktartásra hivatkozva – hivatalosan nem erősítették meg az információt. Azonban a riportereknek nyilatkozó dolgozók elismerték a megállapodások létét – sőt, amikor a cégeket magánemberként keresték fel, azok szintén megerősítették, hogy a cégek között megállapodások köttettek.

A készülék tényleges gyártója a Foxconn lesz – ugyanaz a cég, amelyiknek az iPhone gyártását köszönhetjük. Egy átlagos tablethez képest viszonylag olcsón, $800-os áron (százhatvanezer forint) lehet majd beszerezni a modellt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik