Élet-Stílus

Tíz elképesztő fesztiválkellék

A fesztiválozás sokaknak a legfontosabb nyári program. Érdemes a többnapos megpróbáltatásokat minél komfortosabbá tenni. Íme a tíz legfontosabb technológiai fesztiválkellék, fordított ésszerűségi sorrendben.

10. Léggitár

Őszintén, melyik fesztiválozó nem játszott még léggitáron? Manapság külön színpadokat állítanak ennek a férfias tevékenységnek. Főleg a metál és rőzsehaj párosítás mutat jól eszeveszett szólózás közepette. Láss csodát, most megalkották – az ellentmondásos identitású – hordozható léggitárt.

Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

A legjobb benne, hogy őrült jó. A gitár vége infravörös fényt bocsát ki, ezt kell pengetni, az egységen vannak a hangnemek és az akkodgombok. A kis doboz hátulján pedig egy hangszóró. A gép ismer is néhány dalt, ami egy újabb ellentmondás, hiszen egy léggitáros minden dalt ismer. A Wild Thing, a Smoke On The Water, az I Love Rock ‘n’ Roll, a One Vision azért jó gyakorolni.

9. Műsörhas és melltartó

Igyál saját magadból, vagy inkább a hasadról. Nincs többé plasztikpalack a kézben, csak egy hasra csatolható italos zsák, szívószál a szájba és máris üdíthetjük magunkat. A haspalack űrmérete egy szalon spiccre mindenképp elég, kb. 4 korsó sör. Természetesen kérjük használja mértékkel. Főleg, ha nem akar nélküle is hasonló formát ölteni. Ja, és nőknek árulják melltartóban is.

Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

8. Walkie talkie

Elsőre nem is gondolnánk, de a gyakorlat megmutathatja mennyire hasznos egy rádiófrekvenciás CB-rádió egy fesztiválon. Aki próbált már koncert közben mobilozni az biztosan tudja hogy leginkább pénzkidobás, az sms-t meg nem vesszük észre. A CB-rádiózás legalább ingyen van és vicces is. „Tábor hívja Sörkapitányt. Vétel.”

Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

7. Sátorlokátor

Perfekt kis célszerszám a krónikus felejtésben szenvedőknek. Most leginkább sátrunk megtalálásához. Este kivilágítatlanul, kapatosan a sátrak között imbolyogni persze nem lesz könnyebb mutatvány, de legalább az irányt tartani fogjuk. A klasszikus módon jelez, közeledünk a menedékhez egyre gyorsabban és gyorsabban pittyeg. Majd a végén sípol. Ha rádőlünk elhallgat.

Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

6. Miniventillátor

Nagy divat már régebb óta a miniventillátor. Az idei nyár eddig nem tette szükségessé beszerzését, de fordulhat a kocka és akár szeptemberig nem esik egy csepp eső. A tikkasztó sorban állás a meleg sörért nem túl szívderítő, legalább a sós víz ne csorogjon a homlokunkról a nedübe.

5. Palackba zárt fény

A Figyelőnet Csúcsfogyasztó szekciójában korábban bemutatta a palackba zárt fény nevű lámpáját, amely igazán beleillik ebbe az összeállításba. A napbefőttben egy napelem alakítja át az energiát, árammá, amit aztán egy akkumulátorban konzervál a töltő. A befőttesüvegen egyébként nem található kapcsoló, helyette egy szenzor érzékeli, ha besötétedik, és automatikusan bekapcsolja a ledeket. A napbefőtt mellett olvasni ne nagyon próbáljunk éjszakai fénynek ideális és energiabarát megoldás.

Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

4. Sátorszarkák ellen

Egy esszenciális kellék. Sajnos a fesztiválok gyakori kártevője a sátorszarka. Ezen embertársaink miatt még egy zöldülő májkémes zsemlét sem lehet őrizetlenül hagyni.

Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

Nem így, ha van egy kis riasztóberendezésünk. Komoly hanggal, egy kis repülővel vetekszik hangereje (100 decibel), ami mondjuk relatív ha nagy színpadon éppen zenélnek. A kis kütyü a helyzethez mérten azért nem rossz megoldás. Szinte természetes is, hogy vízálló (egy darabig).

3. Vízálló hangfalak

Vélhetően nem azzal a céllal megyünk bulizni, hogy víz alatt kell eltölteni pár napot. Kivétel talán az angliai Glastonbury fesztivál, ahol az áradás a program része, majd minden évben hatalmas esőzések teszik próbára látogatókat. Erre számítva érdemes beruházni egy vízálló hangfalba, amely legalább a hangulatot képes fenntartani. Pár ezer forintért megéri, ha már a belépőért elkérnek tízezreket.

Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

2. Napelemes mobiltöltő

Az egyik leggyakoribb harci helyzet a fesztiváljáróknak a lemerülő mobil. Általában nem a legegyszerűbb feladat találni hálózati áramforrást az ideiglenes kemping közepén. Egy napelemes töltő elég kézenfekvő megoldás. Amennyiben a gyártók is elég figyelmesek volnának és egyféle mobiltöltőt használna mindegyik, nem kéne egy adapterrel forgalmazni.

Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

1. Strapabíró fényképezőgép

A napok előrehaladtával a figyelem az elfogyasztott szesz űrmértékével arányosan csökken. Érthető módon kisebb nagyobb áldozatai mindig is vannak egy „Szigetelésnek” de törekedjünk a veszteségek minimalizálására. Eleve ütésálló tárgyakat vigyünk. Például az Olympus cég 10 megapixeles Tough Mju 6000 10MP gépét, amelyet nehéz péppé zúzni. Víz, por, ütés és sárbiztos!


Tíz elképesztő fesztiválkellék 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik