Élet-Stílus

Internetes kalózokra csaptak le

Az egyik legfőbb, még ki nem adott lemezeket közzétevő csoport tagjaira csaptak le a brit rendőrök. A rendőrségi jelentések szerint több tagot előállítottak, mások pedig bujkálnak.

Egy olyan csapatra csaptak le a rendőrök, amelyik még ki nem adott zenei albumokra specializált. A csoport olyan neves, de mára megszűnt oldalakat látott el zenével, mint az OiNK, TV Links vagy az AradiTracker – írja a Technet.

A TorrentFreaknek kiszivárogtatott információk szerint az egyik legnevesebb csapatot vették célkeresztbe a rendőrök. A legutolsó letartóztatás és házkutatás tizenhatodikán reggel történt – ekkor a csoport egyik rangidős tagját vitték be, miután házkutatást tartott a rendőrség a brit jogvédők szakértőivel.

A csoport nevét még nem hozták nyilvánosságra, de azt tudni, hogy legalább 3000 zenei albumot töltöttek föl a világhálóra. A csoport viszonylag fiatal és kevés tagot számlál – igaz, a tíz tag nagyobbik része az Egyesült Királyságban lakik.

Az első letartóztatások május közepén történtek, az AradiTracker és TV Links oldalakkal összefüggésbe hozható esetekhez hasonlóan. A kora reggeli razziákkal a Metropolitan Police és a brit jogvédők meglepték a célpontjaikat. A hírek szerint volt, ahol tizenöt nyomozó vett részt az akcióban. A gyanúsítottakat letartóztatták, majd kihallgatásra bevitték.

A razziákban nagy mennyiségű hardvert foglaltak le a rendőrök. A csoport tagjait bűnszövetkezet létrehozásával és sikkasztással lvádolják. Óvadék ellenében mindegyikük szabadlábon védekezhet. A TorrentFreak forrásai szerint a csoport még el nem kapott tagjai rejtőzködnek, a szervereik leálltak, a topsite hozzáféréseiket pedig törölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik