Élet-Stílus

Hiddink: Ferguson taktikája hibás volt a BL-döntőben

Guus Hiddink, a Chelsea korábbi edzője a BL-döntő kapcsán elmondta, szerinte Sir Alex Ferguson nem készítette fel megfelelően a csapatát a Barcelona ellen.

A Hiddink által felkészített Chelsea alaposan megszorongatta az elődöntőben a katalán gárdát, amely nem kevés szerencsével, egy 93. percben lőtt góllal bizonyult csak jobbnak a csapatánál.

A holland tréner – aki a szezon végén távozott Londonból, s főállásban újra az orosz válogatottat irányítja – a kiesés ellenére tökéletes taktikát dolgozott ki, nem úgy Sir Alex Ferguson.

Guus Hiddink legalábbis azt állítja, a Manchester United skót szakvezetője nem készítette fel megfelelően együttesét a döntőre, amelyet így simán, 2-0-ra elveszített május 27-én, a római Stadio Olimpicóban.

„Nem volt nagy élvezet nézni a finálét, egyszerűen unalmas volt. Nem volt reális, ami történt, hogy csak egy csapat volt a pályán: a Barcelona – magyarázta Hiddink egy angol lapnak.

„A katalánok saját játékukat játszották, de emellett tisztában voltak a manchesteriek hibáival. Rómában bebizonyosodott, hogy nagyon fontos előre kielemezni az ellenfél játékát. Nekem úgy tűnt, a Manchester nem így tett…” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik