Élet-Stílus

Steve Jobsot nem lehet leírni

A Steve Jobs állapotával kapcsolatos pletykákról, majd pedig a hivatalos forrásból érkező megerősítésről korábban érkeztek aggasztó hírek. Az Apple vezetője akkor elismerte, hogy komoly gondokkal küszködik, így fél évre mindenképpen kiszáll a napi munkából. Most a jól értesültek szerint időben visszatérhet a sokak által magasztalt alapító.

A Wall Street Journal saját forrásokra hivatkozva ír arról, hogy Jobs többé-kevésbé felépült hosszan tartó betegségéből, amely a hormonegyensúly elvesztésével járt. A szakember azt már korábban elárulta, hogy szervezetében némi gond támadt a fehérjék feldolgozásával kapcsolatban, ennek volt köszönhető a hosszú időn át elhúzódó, ám annál látványosabb súlyvesztése. Az egyik, nevének elhallgatását kérő forrás mindezt úgy jellemezte, hogy Jobs kilenc hónapon át gyakorlatilag éhezett, ám megtette a szükséges lépéseket, így nagyjából helyreállt az eredeti egészségi állapota.

A vezető állapota körüli pletykákat erősítette, hogy még 2004-ben hasnyálmirigyrákkal kezelték, bár a műtét a beszámolók szerint sikeres volt – egyesek szerint ez térhetett vissza, illetve az egészségi gondok valamiképpen kapcsolatban állnak a korábbi betegséggel. Erről nem szól a fáma, ám az biztosnak látszik, hogy a hónapban esedékes Worldwide Developer Conference alatt Jobs megtartja majd nyitóbeszédét. Steve Wozniak, a cég társalapítója a lapnak úgy nyilatkozott, hogy kollégája jó erőben van, egészségesnek hat.

Amennyiben tehát minden jól alakul, Tim Cook ügyvezető igazgató hamarosan visszaadhatja a stafétabotot a vállalat első emberének, amelyet annak távollétében birtokolt, ezzel pedig a napi munka mellett Jobs jelenhet meg minden fontosabb rendezvényen, ahogy azt korábban megszokhattuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik