Élet-Stílus

Felújítják az Andrássy-kastélyt

Mintegy 2,2 milliárd forintos költségből felújítják a tiszadobi Andrássy-kastélyt. A fejlesztéssel az 1800-as években épült kastély az észak-alföldi régió egyedi turisztikai attrakciója, a kulturális rendezvényeinek központja lesz.

A felújításhoz, amely magába foglalja a védett, 12 tornyos, 52 szobás kastély csaknem 2700 négyzetméteres épületének, illetve 15 500 négyzetméteres parkjának a teljes rendbe tételét, az Európai Unió közel 1,7 milliárd forint támogatást biztosít.

A kastély és parkjának felújítása 2011 novemberére fejeződik be. Addig a tervek szerint a működtetésre létrehoznak egy projektcéget, vagy befektetőt keresnek, amelynek feladata a kulturális programok szervezése és rendezése is lesz.

Az M3-as autópályáig már felújították a tiszadobi bekötőutat, így a sztrádáról 25 perc alatt elérhető a település. Tervezik a tokaji csatlakozás útvonalának rendbe tételét is. A világörökség részét képező Hortobágyról, Aggtelekről és Tokajból így jól megközelíthetővé válik majd a tiszadobi kulturális rendezvényközpont, amely része lesz a magyar-szlovák-ukrán Andrássy Kulturális Út idegenforgalmi helyeinek is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik