Élet-Stílus

Lefagyott a magyarorszag.hu

Műszaki hiba miatt nem elérhető a www.magyarorszag.hu internetes oldal, így az ügyfélkapun keresztül sem lehet jelenleg ügyeket intézni.

A felhasználókat péntek kora délután a honlap főoldalán arról tájékoztatják, hogy “A magyarorszag.hu szolgáltatásai műszaki hiba miatt átmenetileg nem elérhetőek”. Hozzáteszik: “Kollegáink dolgoznak a hiba elhárításán.”

Az index.hu ugyancsak a hibával foglalkozó cikke kínosnak minősíti a hibát, mivel keddig sok céges ügyet kellene elintézni az ügyfélkapun keresztül. Június másodika ugyanis a leadási határideje a társasági adóbevallásnak, a mérlegbenyújtásnak, és keddig kell rendelkezni az új TEÁOR-számról is.

Az MTI az ügyben megkereste a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH), az infokommunikációs államtitkárság sajtóirodája levélben azt közölte, hogy a technikai hiba okának kiderítése szakértők bevonásával folyamatban van. Kérdésre válaszolva ugyanakkor azt írták, hogy az eddigi vizsgálat alapján a technikai hibát nem a június 2-i határidő miatti nagyszámú ügyintézés okozta.

Arra a kérdésre, hogy fel vannak-e készülve arra, hogy a keddi határidő, a háromnapos ünnep és a pénteki műszaki hiba miatt sokan kedden, az utolsó napon akarják intézni ügyeiket , a MH azt válaszolta: az elektronikus ügyintézés lehetősége nem korlátozódik csupán a munkanapokra, a hét minden napján 0-24 óráig az állampolgárok rendelkezésére áll. Kitértek arra is, hogyha a beadási határnapon, azaz június 2-án kedden hasonló időtartamú szolgáltatás-kiesés következik be, akkor a beadási határidő a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény értelmében egy nappal meghosszabbodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik