Élet-Stílus

Az Apple-nek kell a Twitter

Állítólag hétszázmillió dollárt fizetnének az egyre népszerűbb mikroblog-szolgáltatóért.

Azt hivatalosan nem tudni, miért is akarná az Apple megvenni az oldalt, de ez nem akadály a pletykáknak. Elemzők szerint az egyetlen ok az iPhone, jobban mondva az, hogy a telefon online boltjában legjobban fogyó alkalmazások között vannak a twitteres kiegészítők.

Abban is egyetértenek az elemzők, hogy a jövőben sem lesz markáns jövedelme a Twitternek, a vásárlás nem emiatt történik. Az Apple saját oldalán is leközölt Twitter értékelésének elég a címét elolvasni: „Twitter. Az emberiség győzelme.” Ebben természetesen a Twitter azon döntését üdvözli, hogy az almás cég termékeit használja.

Az Apple-nek kell a Twitter 1

A pletyka szerint a megbeszélések az almás céggel már a végső fázisban vannak. Az Apple hétszázmillió dollárt lenne hajlandó fizetni a mobilosok körében egyre népszerűbb oldalért. Ez jóval több, mint a Facebook novemberi ötszázas ajánlata, ráadásul készpénzes ajánlat, nem pedig részvény.

Ha a pletykákra figyelünk, akkor mindenki épp most próbálja megvenni a Twittert – legutóbb a Google volt a soros. Felmerült már a Microsoft, a Facebook és a News Corporation (utóbbi a világ egyik legnagyobb médiakonszernje).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik