Élet-Stílus

Pontokat vesztett a Juventus

Az AC Milan lépéselőnybe került a Juventussszal szemben a második helyért folyó versenyben, miután simán elintézte a Palermót, miközben a „zebrák" pontokat hagytak Reggio Calabriában az olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában.

A szerdán a magyar ligaválogatottat legyőző AC Milan vasárnap a Palermo ellen is gálázott, simán, 3-0-ra verte a szicíliai csapatot, amely a kapura semmi veszélyt nem jelentett.

A házigazda milánóiak alig 20 perc alatt viszont két gólt is berámoltak: előbb Kaká tizenegyesből volt eredményes, majd a veterán Inzaghi fejelte hálóba a labdát Ambrosini pontos beívelése után, ezzel 12-re növelte szezonbeli góljai számát.

A szünet után is a Milan dominált, és Kaká újabb tizenegyesből szerzett találatával növelte is a különbséget. A könnyed sikerükkel a piros-feketék megtartották második helyüket tabellán, és mivel a Juventus képtelen volt nyerni Reggio Calabriában, jelenleg két ponttal vezetnek a torinóiak előtt.

Gianluigi Buffont kétszer mattolta a Reggina (MTI/EPA)

Gianluigi Buffont kétszer mattolta a Reggina (MTI/EPA)

A kiesés elől menekülő Reggina kétszer is megszerezte a vezetést a Juventus ellen, ám a „zebrák” Del Piero és Cristiano Zanetti révén mind a kétszer egyenlítettek, és akár győzhettek is volna, ha Amauri kihasználja a helyzetét a 91. percben.

A Regginához hasonlóan a többi bajban lévő csapat is összeszedte magát, a 33. fordulóban a Torino, a Lecce és a Bologna is nyert, a Siena, a Catania, illetve a Geona ellen.

A BL-szereplésre törő Genoa bukása mellett a Lazio veresége is meglepő: a fővárosiak az Atalantától kaptak ki otthon.

A Sampdoria már 2-0-ra is vezetett a vendég Cagliari csapatával szemben, a végén mégis kupadöntős genovaiaknak kellett hajtaniuk az egy pontért, amit Cassano 86. percben lőtt góljával végül meg is szereztek.

Serie A, 33. forduló:
AC Milan-Palermo 3-0 (2-0)
Gól: Kaká (10., 57., mindkettőt 11-esből), F. Inzaghi (19.)

Bologna-Genoa 2-0 (2-0)
Gól: Di Vaio (15., 11-esből), Terzi (25.)

SS Lazio-Atalanta 0-1 (0-1)
Gól: Talamonti (24.)

Lecce-Catania 2-1 (2-0)
Gól: Munari (11.), Tiribocchi (25.), illetve Barrios (47.)

Reggina-Juventus 2-2 (1-0)
Gól: Barilla (27.), Hallfredsson (69.), illetve Del Piero (48., 11-esből), C. Zanetti (73.)

Sampdoria-Cagliari 3-3 (2-0)
Gól: Marilungo (26., 43.), Cassano (86.), illetve Matri (47.), Acquafresca (67., 11-esből), Conti (80.)

Torino-Siena 1-0 (1-0)
Gól: Bianchi (10.)

Szombaton játszották:
Fiorentina-AS Roma 4-1
Chievo-Udinese 1-2

Napoli-Internazionale, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik