Élet-Stílus

A Sampdoria kiverte az Intert a kupából (videó)

A bajnokságban listavezető Inter ugyan legyőzte a vendég Sampdoriát az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, de a párharcot a genovaiak nyerték meg.

A döntőbe jutás az első, genovai mérkőzésen dőlt el, azon az Inter ugyanis sima, 3-0-ás vereséget szenvedett, így a csütörtök esti egygólos győzelme nem sokat ért.

Az első helyzet a Sampé volt, de 27. percben Ibrahimovic a három csatárral (a svéd mellett Balotelli és Cruz rohamozta a vendégek kapuját) felálló Intert jutatta vezetéshez.

Ez lehetett volna akár kétgólos is, de a kapufa később kibabrált a svéd támadóval, második játékrészben aztán „a pálya tartozéka” ismét kisegítette a Sampdoriát – így pedig két gól megmaradt az előnyéből.

Mi több: a genovaiaknak is akadtak komoly lehetőségeik, amelyet kihasználva padlóra küldhették volna az Intert, de Cassano lövése után a hazaiak kapusa lábbal mentett, nem sokkal ezután pedig Maxwell tisztázott a gólvonalról.

Inter-Sampdoria 1-0

A piros lapot kapott Materazzinek idő előtt ért véget a meccs, s néhány perccel később csapata is búcsúzott az Olasz Kupától, melynek döntőjét 2004 óta először rendezik meg az Inter nélkül.

A 2008/2009-es kiírás május 13-án, a római Stadio Olimpicóban sorra kerülő fináléjában az egyaránt ötödik kupasikerére hajtó Sampdoria és a Lazio csap majd össze.

Elődöntő, visszavágó:


Internazionale-Sampdoria 1-0 (1-0)


Gól: Ibrahimovic (27.)

Kiállítva: Materazzi (90., Inter)

Továbbjutott: a Sampdoria, 3-1-es összesítéssel.

Szerdán játszották:

Juventus-Lazio 1-2
Tj: a Lazio, kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik