Élet-Stílus

A hétvége meccsét bukta el a Juventus – videó

Fordulatos és számos játékvezetői bakival tarkított meccsen szenvedett a Genoa otthonában vereséget a Juventus, amely nem tudta kihasználni a listavezető Inter korábbi botlását. A torinóiak hátránya egy héttel a milánóiak elleni rangadó előtt tízpontosra hízott.

A Palermo megtréfálta idegenben az Internazionalét, a 2-2-es döntetlennel adva volt a lehetőség a második helyen álló Juve előtt, hogy hét pontra csökkentse lemaradását Jose Mourinho csapatával szemben.

A Genoa kezdett ennek ellenére jobban, és a hetedik percben Palladino kis híján betalált: Buffon már verve volt, a Juve-védők a vonalon tisztáztak. A másik kapunál Iaquinta szabályosnak tűnő gólját nem adta meg les miatt a játékvezető, aki másodpercekkel később ismét hibázott. Legrottaglie kézzel ért labdához a tizenhatosán belül – megúszta a Juve az egyértelmű tizenegyest.Megérdemelt győzelmet aratott a Genoa (MTI/EPA)

Megérdemelt győzelmet aratott a Genoa (MTI/EPA)

A gólt azonban nem, a 29. percben Motta kilőtte a jobb alsó sarkot. A félidő hajrájában egy jogtalan Del Piero-tizenegyessel egalizált a Juve, de Motta a ráadás perceiben teljesen megérdemelten újra előnyt szerzett a hazai csapatnak.

A fordulás után is a Genoa irányított, de mindkét oldalon maradtak ki ziccerek. A 65. percben Camoranesi egy csúnya belépő után azonnal pirosat kapott, de emberelőnyét nem tudta kihasználni a hazai csapat, és ez megbosszulta magát. Nedved négy védő között lekészítette középen a labdát Iaquintának, aki elegánsan átemelte a kapust, és a Juve másodszor is kiegyenlített.

A torinói pontszerzés azonban elmaradt, mivel Palladino a 88. percben egy önzetlen Rossi-beadást követően beállította a 3-2-es végeredményt. A torinóiak vereségükkel nem tudták kihasználni a listavezető Internazionale botlását, sőt, tíz pontra nőtt a hátrányuk. A genovaiak sikerükkel őrzik a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyüket.

Serie A, 31. forduló:
Genoa-Juventus 3-2 (2-1)
Gól: Motta (29., 45+3.), Palladino (88.), illetve Del Piero (45., 11-esből), Iaquinta (84.)
Piros lap: Camoranesi (65., Juventus)

Vasárnapi meccs:
Reggina-Udinese 0-2 (0-0)
Gól: Floro Flores (85., 91.)

Korábban:
Bologna-Siena 1-4
Chievo-AC Milan 0-1
Fiorentina-Cagliari 2-1
Internazionale-Palermo 2-2
SS Lazio-AS Roma 4-2
Lecce-Sampdoria 1-3
SSC Napoli-Atalanta 0-0
Torino-Catania 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik