Élet-Stílus

Új SMS-vírus terjed

Új SMS-vírus kering a Nokia Symbian alapú telefonokon. A SymbOS/Yxes.A!worm nevű féreg a telefonkészülékekből szedi ki a telefonszámokat, előfizetési adatokat és így is terjeszti tovább saját magát.

“Klikkelj ide, ha szexi lányokat akarsz látni” – erre szólítja fel a modernebb mobiltelefonok felhasználóit a “Sexy View” néven elkeresztelt új SMS-vírus, amely egyelőre leginkább Kínában szedi áldozatait. Ám nem kétséges, hogy a telefonhálózatok nemzetközi mivolta miatt bármikor átlépheti az országhatárokat és akár Magyarországra is bekerülhet.

A vírus eddig egyedül a Nokia cég Symbian OS rendszerévek ellátott telefonjain terjed, de elképzelhető, hogy újabb verziói rövidesen más telefonokat is megtámad.

A vírus mechanizmusa egyébként klasszikus módszerekkel működik. Miután a gyanútlan felhasználó klikkel az adott üzeneten, a beígért “szexi lányok” helyett egy olyan honlapra kerül, amely letölti a telefonra a vírus másolatát. A féreg azután gyorsan továbbterjeszti saját magát, oly módon, hogy a telefonból kiszedi az ismerősök számainak listáját és ezekre küld automatikusan egy újabb üzenetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik